Stop haaruitval en laat je haar weer groeien met deze 5 nuttige middelen

door Natasja

04 Juli 2023

Stop haaruitval en laat je haar weer groeien met deze 5 nuttige middelen
Advertisement

Er zijn veel factoren die ertoe bijdragen dat het haar verzwakt en uitvalt. Het wisselen van het seizoen bijvoorbeeld is algemeen bekend als een bijzonder moeilijke tijd voor het haar, maar ook momenten van bijzondere psychofysieke of emotionele vermoeidheid, slechte eetgewoonten, misbruik van bepaalde cosmetische producten en sommige bijzondere gezondheidsaandoeningen zijn de belangrijkste oorzaken van haaruitval.

Wanneer dit gebeurt, is het echter mogelijk om de situatie te verhelpen door de juiste middelen te gebruiken, die ons niet alleen kunnen helpen om haaruitval te stoppen, maar ook om de hergroei te stimuleren zodat het haar zijn natuurlijke glans terugkrijgt.

In dit artikel geven we 5 middelen om haaruitval tegen te gaan en mooi, dik haar te krijgen.

Advertisement
LostinaSmile/Reddit

LostinaSmile/Reddit

Haaruitval kan worden gestopt en teruggedrongen met deze eenvoudige middelen:

  • Hydratatie: een zeer belangrijke factor in de groei van je haar is hydratatie, die constant moet worden gehouden met de juiste hoeveelheid vocht. Slechte hydratatie kan in feite een van de oorzaken zijn van verzwakking en haaruitval, en dit is ook de reden waarom het van het grootste belang is om veel vocht te drinken, vooral als het erg warm is of als je veel zweet en meer verliest.
  • Eiwitten: naast het consumeren ervan voor de aanvoer van eiwitten, kun je een kompres maken met dit ingrediënt om vitaminen en eiwitten te leveren die essentieel zijn voor een gezonde groei. Masseer er 2 van op je hoofdhuid gedurende 10 minuten voor het wassen.
  • Jojoba-olie en essentiële citroenolie: meng 5 druppels essentiële olie in een paar druppels jojoba-olie en masseer de hele hoofdhuid voor het slapen gaan of een uur voor het wassen. De citroenolie zal de bloedsomloop stimuleren en de huid verstevigen, wat de hergroei bevordert.
  • Kokosolie: kokosolie is ook een zeer nuttig ingrediënt om de hergroei te stimuleren, het is ook antibacterieel en helpt de hoofdhuid schoon en gehydrateerd te houden. Masseer het 4 tot 5 minuten in de hoofdhuid.
  • Appelazijn: tot slot raden we een product aan dat een echt wondermiddel is voor je haargroei, omdat het antibacterieel werkt en tegelijkertijd de follikels stimuleert. Meng 500 ml water met 250 ml appelazijn en gebruik de oplossing om je haar mee uit te spoelen nadat je de shampoo hebt verwijderd. Je haar zal er meteen mooier en gezonder uitzien.

Welke middelen gebruik jij voor de gezondheid van je haar?

Advertisement