Lang haar tijdens de nacht: trucs voor mooier, gezond en ontward haar als je wakker wordt

door Natasja

28 Oktober 2022

Lang haar tijdens de nacht: trucs voor mooier, gezond en ontward haar als je wakker wordt
Advertisement

Lang haar, vooral chemisch behandeld, droog, broos of beschadigd haar kan er niet echt mooi uit zien als je 's morgens wakker wordt. Hoeveel mensen staan voor het slapen gaan urenlang voor de spiegel en vragen zich af wat de beste manier is om het haar op zijn plaats te houden terwijl men slaapt? Er zijn inderdaad veel dingen waar je op moet letten: allereerst praktisch, want je wilt niet dat je haar je dromen verstoort, maar ook respect voor de lengtes en punten en het voorkomen van klitten of pluizig haar. Hoe fijn zou het zijn om 's ochtends wakker te worden met haar dat net zo perfect zit als toen je net bij de kapper vandaan kwam?

Een dergelijk effect is misschien niet haalbaar, maar er zijn zeker enkele trucs die je helpen je haar te voeden en te beschermen, ook terwijl je slaapt. Ze worden voorgesteld in een video van @elissakincade, die je op TikTok leert hoe je je haar kunt verzorgen zodat het altijd gezond, sterk en mooi blijft.

Advertisement

1. Borstel

1. Borstel

@elissakincade/TikTok

De eerste tip van @elissakincade voor gezond haar, zelfs terwijl je slaapt, is het gebruik van een borstel. Door het haar te borstelen voordat je gaat slapen, verwijder je alle knopen en klitten die zich overdag hebben gevormd, zodat ze niet erger worden.

Advertisement

2. Behandeling

2. Behandeling

@elissakincade/TikTok

De tweede stap is de behandeling: je kunt je haar ook 's nachts voeden door een behandeling toe te passen, bij voorkeur een specifieke olie, vooral op de punten. Dit voedt je haar en laat het er gezonder uitzien als je wakker wordt. Je haar de volgende ochtend wassen is alleen nodig als je vet haar of haar met een neiging tot vet haar heeft, terwijl het voor droog haar overbodig is.

3. Knotje

3. Knotje

@elissakincade/TikTok

Als laatste maak je een hoge knot, vast te binden met een zacht elastiekje, bij voorkeur van katoen of badstof, of met een paar haarklemmetjes. Je kunt ook een hoge paardenstaart maken met een zacht elastiekje en zonder het strak vast te binden om te voorkomen dat het haar breekt, of een vlecht. Als je geen elastiekjes wilt gebruiken, is een alternatief om je haar in een zijden sjaal te wikkelen. Dit houdt je haar niet alleen netjes, maar helpt ook om pluizen te voorkomen en houdt het zachter en meer in model.

Losjes gebonden of gevlochten haar zal netter en minder in de war zijn als je wakker wordt, en maakt de huid van je gezicht vrij, die vettig kan worden of je haar kan bevuilen met talg. Als je echt niet zonder los haar wilt, zelfs 's nachts, spreid het dan uit op het kussen voordat je naar bed gaat, zodat het niet geplet en gebroken wordt, en zodat het niet op je gezicht komt.

Klaar om naar bed te gaan, weltrusten!

Advertisement