Ontdek hoe je in een paar eenvoudige stappen filters van afzuigkappen kunt schoonmaken

door Natasja

30 Oktober 2022

Ontdek hoe je in een paar eenvoudige stappen filters van afzuigkappen kunt schoonmaken
Advertisement

De afzuigkap is een fundamenteel onderdeel van elke keuken en moet als zodanig verzorgd en zo schoon mogelijk gehouden worden. Niet iedereen doet dat echter vaak en nauwgezet.

Soms wordt het niet gedaan omdat men het belang van deze handeling niet kent of omdat het waarschijnlijk als vervelend en moeilijk wordt beschouwd.

Niets is minder waar en volledig ongegrond. Het reinigen van afzuigkapfilters kan kinderspel zijn als je de juiste stappen en effectieve technieken volgt. Lees verder en je zult erachter komen.

via @carolina.mccauley/TikTok

Advertisement
@carolina.mccauley/TikTok

@carolina.mccauley/TikTok

Het demonstreren van de snelheid, effectiviteit en buitengewone eenvoud van deze huishoudelijke taak is @carolina.mccauley, een creator die zeer veel gevolgd wordt op TikTok, waar ze handige trucs en tips voor het huis verspreidt. In een video op het gelijknamige sociale netwerk illustreerde de gebruiker stap voor stap de snelle en eenvoudige werkwijze voor het reinigen van filters van afzuigkappen, zonder het zelf te beseffen.

De slimme techniek lijkt bijna banaal in hoe eenvoudig hij is, maar het leren ervan kan je dagelijkse huishoudelijke routine alleen maar verbeteren. Het is gemakkelijk samen te vatten in de volgende stappen:

  • Verwijder de filters van de afzuigkap en doe dit voorzichtig en op de juiste manier om schade aan de keuken te voorkomen.
  • Verplaats de panelen na verwijdering naar de spoelbak, samen met 3/4 vaatwascapsules.
  • Vul de spoelbak met kokend water tot de filters en de capsules volledig bedekt zijn. Als de capsules smelten, ontstaat de schuimende oplossing die het vuil verwijdert.
  • Laat de panelen ongeveer een uur weken.
  • Spoel daarna met veel warm stromend water en droog af.
  • Het vuil wordt dan volledig opgelost en verwijderd, en elk filter, opnieuw glanzend, is klaar om terug op zijn plaats gezet te worden. Doe dit zo voorzichtig als je het hebt verwijderd.

Als je elke stap van dit proces, waarvan de beschrijving al heel gemakkelijk en duidelijk lijkt, zorgvuldig wilt bekijken, kunt je dat doen door de video in kwestie op het genoemde profiel te bekijken: https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/7151822638350945537.

Wat vind je ervan? Je moet het gewoon proberen!

Advertisement