x
7 verbazingwekkende transformaties die…
9 verkeerde manieren om huishoudelijke apparaten te gebruiken die hun werking en mogelijkheden in gevaar brengen Mozaïeken met spiegelstukjes: 10 supercreatieve ideeën om een gebroken spiegel te gebruiken

7 verbazingwekkende transformaties die laten zien hoe je het uiterlijk van een huis radicaal kunt veranderen

27 Oktober 2022 • Door Natasja
1.461
Advertisement

Het kan gebeuren dat we te maken krijgen met kamers die onaangenaam zijn om in te wonen. Of het nu gaat om huurwoningen of gekochte huizen waar je intrekt zonder renovatiewerkzaamheden te hebben verricht, deze situaties komen vaak voor.

En als je in een huis woont waarvan je de vorm, esthetiek en stijl niet zelf hebt gekozen, is het helemaal niet gemakkelijk om je aan te passen. Je moet iets doen om de omgeving zoveel mogelijk eigen te maken. En het is altijd nuttig om veranderingen aan te brengen die het huis lichter, beter verzorgd en aantrekkelijker maken om in te wonen.

We weten dat met een beetje creatieve vaardigheid en esthetisch gevoel in dit opzicht wonderen kunnen worden verricht. En we willen het je bewijzen door enkele ongelooflijke transformaties voor te stellen die je zouden kunnen inspireren.


Een woonkamer met een uitgesproken sombere en slordige uitstraling, die doet denken aan wat ouderwetse en slecht gemixte sferen en stijlen, is met een paar eenvoudige veranderingen totaal anders geworden. Slechts een laagje wit, een verandering van gordijnen en banken en de toevoeging van vaag shabby chic-geïnspireerde accessoires hebben het veranderd in een stijlvolle woonkamer die weer leeft.

Een niet bijzonder grote slaapkamer, schijnbaar zonder persoonlijkheid en potentieel, kan in een handomdraai veranderen met een ander bed en een uitgesproken minimale stijl. De sneeuwwitte muren geven een idee van diepte en grootsheid dat, samen met het bewust simpele meubilair, het tot een plotseling chique en elegante kamer maakt.

Advertisement

Ook een enigszins urban kamer kan worden omgetoverd tot iets geraffineerder en lichters, terwijl hij toch urban blijft. Lichte kleuren, zowel in meubels als verf, zijn altijd een veel gebruikte en zeer waardevolle troefkaart.

En hier is nog een slaapkamer die eleganter en impactvoller is gemaakt met heel weinig. Hier is zelfs het meubilair hetzelfde gebleven. Wat veranderde waren de accessoires en wandbekleding achter het bed. Genoeg voor een spectaculaire transformatie. 

Alleen kussens, foto's en een paar andere details werden toegevoegd aan deze (oorspronkelijk) kale woonruimte. Net wat nodig was om het persoonlijker, doorleefder en levendiger te maken.

Advertisement

En dan nog een woonkamer die ongelooflijk nieuw en stijlvol is gemaakt met slechts een paar strategische veranderingen. Ook hier knipoogt de 'na'-stijl een beetje naar de urban stijl, maar is goed gemengd met enkele klassieke details en de gebruikelijke lichte tinten die licht en diepte geven.

Zelfs een wasruimte, mits goed in het zicht, kan een verschil maken in een woning. Hier maken een enkele laag blauwe verf, twee hangkastjes en een klein schilderijtje er een echt schilderachtig hoekje van.

Welke van deze transformaties is voor jou het meest inspirerend?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt