8 prachtige badkamers geïnspireerd door Art Deco: wanneer retro chic en modern wordt

door Natasja

11 Mei 2023

8 prachtige badkamers geïnspireerd door Art Deco: wanneer retro chic en modern wordt
Advertisement

Art Déco is een stijl die aan het begin van de vorige eeuw populair werd in de kunstwereld, samen met de avant-garde die zich in die periode vestigde. Het is een stijl die destijds de moderniteit bekrachtigde en die tegenwoordig wordt beschouwd als vintage en retro, maar nog steeds zeer elegant en verfijnd.

Geometrieën, felle kleuren, bijzondere afbeeldingen, strakheid en eigenaardigheid van vormen zijn de sleutelwoorden die deze trend kenmerken. Zelfs vandaag de dag kan het als een redelijk geldige inrichtingskeuze worden beschouwd als men streeft naar verfijnde en chique interieurs. Dit kan zelfs het geval zijn bij de badkamer, die geheel, of alleen wat details, volgens de Art Déco wordt ingericht. We laten het hieronder zien met een reeks voorbeelden waarvan we hopen dat ze je zullen inspireren.

Advertisement

De strakheid van de vormen, een ordelijke en geometrische opstelling van de accessoires en een scherp contrast tussen felle kleuren kunnen de eerste duidelijke verwijzingen naar Art Deco zijn.

Advertisement

Aan de voorgaande elementen kun je het gebruik van geometrische motieven toevoegen, vaak gebruikt op de vloertegels.

Een ander duidelijk retro-geïnspireerd detail dat aan die trend kan worden toegeschreven, is het gebruik van veel metalen of vergulde details.

Buizen in het zicht en lampen in industriële stijl zijn een ander kenmerkend en veel gebruikt teken, ook als het in een moderne sleutel wordt afgeleid.

En tegels die naar de industriële stijl verwijzen, een spel van symmetrieën en het gebruik van zwart zijn verdere opvallende kenmerken van een verwijzing naar het Art Deco-tijdperk.

Advertisement

Aan alles wat we al hebben uitgelicht, kun je de keuze toevoegen voor een duidelijk vintage badkuip qua vorm en gebruik van poten typisch voor de jaren dertig.

Donkerdere en strakkere lijnen en kleuren, vakkundig gemengd met ruiten en de gebruikelijke geometrische patronen, zijn voor een meer klassieke badkamer, maar altijd met een sterke vintage en retro inspiratie.

Advertisement

Tot slot is een juiste mix van roze en zwarte details, gecompenseerd door de keuze voor geometrische, essentiële en ordelijke lijnen, een keuze die onlosmakelijk verbonden is met de stijl waar we het over hebben.

Welke van deze inspiraties denk je dat het dichtst bij jouw smaak ligt?

Advertisement