Hoe maak je in een paar eenvoudige stappen een raam gezellig?

door Natasja

15 December 2022

Hoe maak je in een paar eenvoudige stappen een raam gezellig?
Advertisement

Een saai raam kan met een paar trucs en het juiste advies origineel en elegant worden en de ruimte waarin het zich bevindt levendig maken.

Het raam is het punt van waaruit licht binnenkomt in elke huiselijke omgeving. Dus waarom zou je het niet verfraaien en de kamer zelf nog gezelliger en specialer maken?

Er zijn mensen die al bedachtzaam hebben laten zien hoe het moet, volgens eenvoudige maar fundamentele stappen. Lees verder voor meer informatie.

via @pigletinbed/TikTok

Advertisement
@pigletinbed/TikTok

@pigletinbed/TikTok

Op TikTok plaatste @pigletinbed, een veel gevolgd account gespecialiseerd in woninginrichting, decoratie en organisatie, een video waarin ze laat zien hoe in een paar stappen een karakterloos raam kan worden omgetoverd tot een charmant hoekje. Er is echt heel weinig voor nodig om een hele kamer te veranderen, zodat zowel degenen die in de kamer zijn als degenen die de kamer, verlicht, van buitenaf zien, ervan kunnen genieten.

Het kan een beetje gek lijken om een raam te willen versieren, omdat het niet zo gebruikelijk is om dat te doen en omdat het voor de meesten onnodig lijkt. We laten je zien dat dit helemaal niet het geval is dankzij het voorbeeld van @pigletinbed, dat je ook kunt nadoen als je dat wilt.

Advertisement
@pigletinbed/TikTok

@pigletinbed/TikTok

Volgens het decoratieve idee van de Tiktokker kun je als volgt te werk gaan:

  • Kies het gordijn dat het beste past bij de kleur van de kamer en de decoratieve elementen die je in gedachten hebt. In haar geval geeft de creator de voorkeur aan een eenvoudig gordijn in beige tinten die de kleuren van de omringende muren weerspiegelen.
  • Stem een paar elementen af die passen bij de omringende stijl, passend bij en in thema met al het andere. In de video is gekozen voor een heldere glazen vaas met bloemetjes voor een romantisch tintje en een kleine amfoor van keramiek. De laatste heeft warme aarde- en luchttinten die herinneren aan de kleur van de muur en het gordijn.
  • Het detail dat tenslotte het verschil maakt zijn de snoeren kleine lampjes die 's avonds het raam verlichten, waardoor binnen een aangename sfeer ontstaat en de decoratie van buitenaf opvalt. Die van de creator hebben de vorm van kleine flesjes met kurken en snoeren lampjes op batterijen die overal verkrijgbaar zijn.

Uiteraard kun je je na deze paar basistips uitleven met de raamdecoratie en je favoriete materialen, kleuren en details kiezen. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

Als je de bovenstaande video wilt zien om alle stappen en gebruikte accessoires in detail te leren kennen, bekijk hem dan op het profiel van @pigletinbed: https://www.tiktok.com/@pigletinbed/video/7161531744519277830.

Heb je niet meteen zin om je ramen mooi te gaan versieren?

Advertisement