Kerstversiering met polystyreen ballen: 10 betoverende ideeën

door Natasja

10 December 2022

Kerstversiering met polystyreen ballen: 10 betoverende ideeën
Advertisement

Kerstversiering maken, voor wie van DIY en knutselen houdt, is het een erg leuke bezigheid. Door de creaties zelf te maken, heb je bovendien de mogelijkheid om decoraties voor het huis en fantastische cadeau-ideeën te hebben die milieuvriendelijk en zeer goedkoop zijn. Een van de meest gebruikte voorwerpen hiervoor zijn polystyreen ballen, een zeer veelzijdig en zeer goedkoop materiaal.

De bal, dat weten we allemaal, is een van de symbolen van Kerstmis. Met een basis van polystyreen wordt het heel eenvoudig om hem uniek te maken en geschikt als decoratie of als onderdeel van een grotere compositie.

Daarom hebben we hieronder enkele buitengewone ideeën voor je verzameld waaruit je inspiratie kunt halen voor je kerstcreaties. 

Het eerste waaraan je denkt als je polystyreen ballen ziet, zijn zeker ballen om aan de boom te hangen. Deze op de foto, bekleed met krantenpapier volgens de decoupagetechniek en versierd met glitter, lijken origineel en eenvoudig te maken. 

Advertisement

Voor een meer traditionele inspiratie kun je overwegen ze te bedekken met touw. Dit resulteert in een rustieke maar huiselijke en gezellige decoratie die aan shabby chic doet denken.

Hoe kun je niet aan schattige sneeuwpoppen denken als je het over witte ballen hebt? Je hoeft er alleen maar twee of meer op elkaar te plakken en ze te versieren zoals je gewoonlijk met sneeuwpoppen doet. Ze kunnen een fantastische decoratie zijn voor het huis of een leuk idee voor kinderen om te maken.

Voor breiliefhebbers kan het maken van met wol bedekte kerstballen, met toevoeging van kleine details, eenvoudig en leuk zijn.

En wat vind je van patchwork? De resultaten als je vormen, kleuren en materialen mengt zijn altijd het beste.

Advertisement

Voor ongelooflijk originele decoratieve ballen kun je proberen lekkernijen en chocolaatjes na te maken. De cupcake op de foto ziet er echt verleidelijk en lekker uit. Toch is het een polystyreen bal bedekt met glitter, met een klein vormpje eronder en een kleine bal bovenop. 

Wie nog meer bijzondere en originele sneeuwpoppen wil, kan ervoor kiezen een bal als hoofd aan potten en flessen te bevestigen. Ze worden een bizarre maar unieke decoratie.

Advertisement

Met wol kun je ballen maken in de vorm van grappige kaboutertjes die al een tijdje in de mode zijn.

En verder, voor een prachtige kerstkrans om aan de deur te bevestigen, voeg vele ballen van verschillende grootte samen, misschien rond een cirkel van hout of draad om als geleider te dienen. Het exemplaar op de foto is gemaakt met met wol bedekte ballen, maar het kan worden gemaakt met duizend andere soorten materialen en verschillende details. 

Advertisement

Ten slotte is hier een uitstekend voorbeeld van een tafeldecoratie die geschikt is voor een informele en vrolijke kerstgelegenheid of -tafel, zoals bijvoorbeeld een familiediner.

Welke van deze ideeën wil je meteen namaken?

Advertisement