Kerst origami: 8 ongelooflijke decoraties gemaakt door papier te vouwen

door Natasja

24 December 2022

Kerst origami: 8 ongelooflijke decoraties gemaakt door papier te vouwen
Advertisement

Origami is een Japanse kunst die bestaat uit een reeks papiervouwtechnieken om driedimensionale figuren en onderwerpen van allerlei aard vorm te geven. We hebben het natuurlijk over kunst en verschillende technieken, maar origami is voor de Japanners veel meer.

Het is een echte filosofie die verbonden is met een reeks legenden, mythen en geloofsovertuigingen die voortkomen uit een oude traditie. Het is een van de basiselementen van de Japanse cultuur en als zodanig zeer belangrijk voor hen. De techniek heeft zich in de loop der tijd echter vrijwel overal verspreid en wordt nu door kunstenaars en liefhebbers over de hele wereld beoefend. Je kunt er werkelijk alles mee doen, van de eenvoudigste (ook geschikt voor creatieve activiteiten van kinderen) tot de meest uitgebreide.

En het lijkt ook een perfecte vorm van creativiteit voor de kerstperiode. Versieringen, kerstobjecten en cadeaupakketjes behoren tot de populairste voorwerpen die met origami worden gemaakt. En op internet is er zeker geen gebrek aan ideeën en tutorials om te leren. Hier zijn een aantal voorbeelden. 

Advertisement

De dennenboom is een van de onderwerpen die vaak met origami worden gemaakt en als versiering voor Kerstmis kan hij alleen maar perfect zijn. Je kunt ze in alle kleuren en maten maken. Het belangrijkste is om te leren en ze te gaan maken.

Advertisement

Sterren en circels om op te hangen zijn een andere must. Ze kunnen voor elke gelegenheid worden gemaakt, maar ze lijken echt gemaakt om de kerstboom op een bijzondere manier te versieren.

En wat denk je van deze prachtige komeet? Het idee van een kerststal dat helemaal van origami is gemaakt is echt heel leuk.

Strikken behoren ook tot de gemakkelijkste dingen om te maken door papier te vouwen. En ze kunnen prachtig worden gebruikt als versiering of als een speciaal tintje aan een cadeauverpakking.

Deze origami-versie van de kerstman is een eenvoudig en origineel idee om door kinderen te laten maken. Ze zullen hem zeker erg leuk vinden.

Advertisement

Kerststerren, zo gemaakt, zijn iets moeilijker om te maken. Daar is meer ervaring en een getrainde handigheid voor nodig. Maar als de techniek eenmaal onder de knie is, kan het maken van dergelijke werkjes echt bevredigend zijn.

De kleine 'rendier-boekenlegger' is een andere ongelooflijk idee die jong en oud graag zullen maken, geven, krijgen of zelf houden.

Advertisement

En tenslotte, we kunnen zeker deze prachtige papieren ballen niet vergeten. Ze zijn de echte het belangrijkste element in kerstversiering. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt en alleen de kleur van het papier verandert, kun je elk jaar een nieuwe boom maken, geïnspireerd door je kleuren van het moment. Niet te vergeten dat ze er samen met de lichtjes echt fantastisch uitzien.

Zijn er nog mensen die geen zin hebben om voorwerpen met origami te maken?

Advertisement