Dennenappels, een echte passie: 9 originele creatieve ideeën voor Kerstmis, allemaal na te maken

door Natasja

20 December 2022

Dennenappels, een echte passie: 9 originele creatieve ideeën voor Kerstmis, allemaal na te maken
Advertisement

Dennenappels zijn altijd een van de symbolen van de kerst geweest en een zeer nuttige bondgenoot voor allerlei soorten decoraties. Als natuurlijk element, gemakkelijk en gratis verkrijgbaar en met een typische driehoekige vorm die doet denken aan een kleine dennenboom, zijn ze zeer veelzijdig.

Door deze eigenschappen lenen ze zich voor oneindig veel kerstversieringen van allerlei aard. Er zijn zelfs veel handleidingen om ze schoon te maken en te geuren, zodat ze nog mooier gebruikt kunnen worden om elke hoek van het huis te versieren.

Zo zijn er ook veel creatieve ideeën te realiseren, ook vrij eenvoudig, voor een fantasierijke en duurzame kerst. Hier zijn er een aantal. 

Een ongelooflijke eerste manier om dennenappels te gebruiken is om kinderen ermee te laten knutselen. Door hun vorm kunnen ze gemakkelijk worden versierd, zoals in het voorbeeld op de foto, met glitter, een kleine ster op de top en een kaars om op een kartonnen circel te bevestigen, samen met de dennenappel zelf. 

Advertisement

Voor een iets verfijnder werk, minder kinderknutselwerk en meer huisdecoratie, kan de kartonnen circel worden vervangen door een klein houten blokje. Door de creatie te versieren met details die passen bij je inrichting of de plek die je wilt versieren, heb je met weinig moeite mooie kerstboompjes.

En voor leuke versieringen om in de boom te hangen, wat dacht je van grappige kaboutertjes? Voeg gewoon een mutsje en een stuk touwt toe aan de dennenappel om hem op te hangen en een willekeurige kraal om als neus te dienen. De boom zal er zeker origineel uitzien.

Een ander klassiek element van het kerstfeest is de krans om aan de deur te hangen. Met dennenappels op een ronde basis gelijmd en naar eigen smaak versierd, is het maken ervan heel eenvoudig.

Wie meer tijd, geduld en handigheid heeft kunt besluiten een dennenboom te maken die volledig uit dennenappels bestaat. Dit werkje is wat lang en nauwgezet, maar het resultaat is werkelijk uitzonderlijk. 

Advertisement

Ook voor versieringen om in de boom te hangen kun je je laten inspireren door je fantasie door wat dennenappels op elkaar te plakken en er kleine kerstdetails in allerlei vormen en kleuren aan te bevestigen. In de afbeelding hierboven zijn vijf dennenappels samengevoegd tot een ster. 

Als je daarentegen prachtige tafeldecoraties met kaarsen wilt, kun je je laten inspireren door de eenvoudige maar elegante exemplaren die je op de foto ziet. 

Advertisement

De glazen bol is een ander bevredigend object voor kerstcomposities. Met dennenappels erin kan het van alles worden, allemaal ongelooflijk magisch en schilderachtig.

En met een glazen pot, dennenappels en wat lichtjes kun je een echte kerstsfeer creëren. Probeer het en je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Heb je nu geen zin om naar buiten te rennen om veel dennenappels te verzamelen om al deze prachtige creaties te maken? 

Advertisement