5 goede redenen om altijd een stuk zeep in huis te hebben

door Natasja

26 December 2022

5 goede redenen om altijd een stuk zeep in huis te hebben
Advertisement

Als je snel je handen moet wassen, vinden we het meestal handiger om een dispenser voor vloeibare zeep naast de wastafel te hebben. En ook voor het lichaam wordt zelden zeep gebruikt, hoewel het een ecologische keuze is om te overwegen. Zeep in vaste vorm heeft echter een aantal voordelen die verder gaan dan de geringere gevolgen voor het milieu.

Het kan in feite op verschillende manieren in huis worden gebruikt, om kleine ongemakken in het dagelijks leven op te lossen. Het kan bijvoorbeeld helpen tegen beslagen ramen in de badkamer, en het werkt ook als luchtverfrisser. Lees verder voor meer informatie.

Advertisement

Spiegel die niet beslaat

Spiegel die niet beslaat

TheAgreeableCow/Reddit

 Bij het douchen of baden beslaat de spiegel altijd, tenzij het een moderne verwarmde spiegel is. Een van de verschillende trucs om dit te voorkomen is een stuk zeep. Neem een stuk zeep en wrijf het over het glas, de zeep laat lichte sporen achter over het hele oppervlak. Neem vervolgens een zachte doek, een die niet pluist of krassen maakt op de spiegel, en wrijf erover alsof je hem laat glanzen, totdat je geen zeepsporen meer ziet en de spiegel glanst. 

Je hebt het glas bedekt met een dunne, onzichtbare film die beslaan voorkomt. Een beetje zoals scheerschuim doet!

Advertisement

Piepende scharnieren

Piepende scharnieren

igemoko/Reddit

Als deuren of kastdeuren in huis piepen wanneer je ze opent, betekent dit dat de scharnieren gesmeerd moeten worden. En dat kan zelfs met een beetje vaste zeep! 

Geen zeepbakje

Geen zeepbakje

rum_dogg/Reddit

Soms is het gebruik van een stuk zeep om je handen te wassen vervelend, omdat het stuk zeep zelf altijd in een brij van water en gesmolten zeep terechtkomt. Naast het gebruik van zeepbakjes die dit probleem vermijden, kun je de "stevigheid" van de zeep ook uitbuiten voor een ruimtebesparende truc: plak een magneet op de zeep, zodat je die na gebruik aan de kraan kunt bevestigen. Zo druipt het direct in de wastafel!

Luchtverfrisser in kasten en laden

Luchtverfrisser in kasten en laden

Creativo

Een van de goedkoopste manieren om laden en kasten te ontgeuren is stukjes zeep erin te laten zitten. Het is ook handig voor de niet-zo-kleine restjes waar je geen raad mee weet.

Glasscherven verzamelen

Glasscherven verzamelen

xXJuanSanXx/Reddit

Bij het breken van glazen voorwerpen kunnen sommige splinters zo klein zijn dat je ze met het blote oog niet kunt zien, zodat je het risico loopt ze niet te kunnen rapen. Je kunt jezelf ook helpen met een stuk zeep. Doe een zaklamp aan (ook een zaklamp van een mobiele telefoon), waarbij het licht de vloer schuin raakt, en je alle splinters die zijn achtergebleven ziet. Maak dan een kant van de zeep een beetje nat met warm water en ga ermee over de splinters zodat ze aan de zeep blijven plakken. Je kunt ze dan heel voorzichtig, met een of ander gereedschap zoals een mes, van de zeep afkrabben en weggooien.

Die zeepjes zijn echt handig, vind je ook niet?

Advertisement