De eenvoudige handeling om de ingang van je huis veiliger te maken

door Natasja

06 Mei 2023

De eenvoudige handeling om de ingang van je huis veiliger te maken
Advertisement

Elk nieuw huis dat ons thuis wordt, moet ook een veilige haven zijn voor ons en onze dierbaren, dus denken we er altijd aan om een hele reeks veiligheidsmaatregelen te controleren, van alarmen tot de stevigheid van de kozijnen, misschien zelfs de installatie van traliën of camera's waarmee we de situatie te allen tijde in de gaten kunnen houden. Dit zijn allemaal absoluut geldige maatregelen, maar we realiseren ons misschien niet dat een zwak punt in het huis een willekeurige toegangsdeur kan zijn, misschien zelfs een zijdeur.

Er is echter een eenvoudige DIY truc waarmee zelfs dat punt beter kan worden beveiligd, en die wordt ook geïllustreerd door een creator die bekend staat als The Fixer.

via The Fixer/Instagram

Advertisement
tehfixeryoutube/Instagram

tehfixeryoutube/Instagram

Het is echt een eenvoudige vervanging, te doen zodra je de nieuwe woning betreedt, vooral als je het reeds geïnstalleerde deurslot wilt blijven gebruiken. Maar wat ook handig is om te weten voor het geval je alle sloten wilt vervangen.

Zoals The Fixer je in zijn online feed laat zien, hoef je in feite alleen maar twee sterke en lange schroeven te kopen, uiteraard van dezelfde diameter als die in het slot. Ze vervangen de schroeven waarmee de sponning van het slot aan het deurkozijn is bevestigd, of liever gezegd het deel met de holte waarin de klink (de intrekbare pen) past.

Dus, rust jzelf uit met een schroevendraaier, misschien een elektrische zodat je de klus in een mum van tijd kunt klaren, en haal de schroeven uit het slot, die meestal vrij kort zijn. Neem de hele lange (die uiteraard dezelfde diameter moeten hebben als de andere) en plaats ze op de plaats van de eerste en draai ze er helemaal in.

Het slot zal veel beter bestand zijn tegen inbraakpogingen van aanvallers, en voor weinig geld heb je het huis veel veiliger gemaakt. Uiteraard kan dit middel worden toegepast op alle deuren die je "versterkt" wilt hebben.

In de onderstaande video kun je zien hoe eenvoudig deze handeling is.

Advertisement

Het is echt een heel snelle en supergoedkope handeling, maar het kan het verschil maken, denkt je dat je deze tip ook bij jouw huis gaat toepassen?

Advertisement