Wanneer lichtjes centraal staan: 8 magische kerstbomen om na te maken

door Natasja

27 December 2022

Wanneer lichtjes centraal staan: 8 magische kerstbomen om na te maken
Advertisement

Lichtjes spelen altijd een belangrijke rol bij Kerstmis, omdat ze aan elke opstelling of decoratie dat extra beetje magie kunnen toevoegen dat met Kerstmis wordt verwacht. En er zijn gevallen waarin ze met hun aanwezigheid alleen al alles prachtig kunnen versieren.

Dit gebeurt zeker op straat, waar het zonder hen geen Kerstmis zou zijn. Maar dat kan ook gemakkelijk thuis gebeuren. Want alleen al het opzetten van een boom met alleen lichtjes in een huis kan een echt winnende keuze blijken te zijn. Je vermijdt het gedoe om elke versiering bij de omringende inrichting te laten passen en het resultaat in termen van de magische, romantische sfeer die je nastreeft is altijd verzekerd.

We demonstreren dit door je hieronder enkele betoverende ideeën te tonen.

Advertisement

Een boom met lichtsnoeren die zich vanaf de typische piek bovenaan vertakken en tot op de grond reiken, is een uitstekende en spectaculaire oplossing voor wie alleen een boom vol lichtjes wil.

Advertisement

Een even leuk alternatief is het maken van een boom voor aan de wand met dezelfde lichtsnoeren.

Voor een aan de wand gemonteerde boom, maar met een uitgesproken 3D-effect, zou je de hoek kunnen benutten.

Voor wie minder tijd of weinig creativiteit heeft, zijn er ook kant-en-klare bomen met ingebouwde lichtjes. Dit zijn natuurlijk niet de traditionele bomen met groen aan de takken, maar kale bomen met alleen de lichtjes. Ze zijn echter een goede keuze, meer minimaal en conceptueel, maar zeer indrukwekkend.

Dezelfde wandboom die we hierboven met lichtsnoeren zagen, kan ook worden gemaakt met groene slingers en lichtjes of met elk ander materiaal dat je fantasie je ingeeft.

Advertisement

Een ander type wandboom omvat het gebruik van hout of takken bij het creëren van de vorm, andere details naar wens, en verlichting als overheersend element.

Een eenvoudig houten silhouet in de vorm van een dennenboom, dat een knipoog is naar een modern en essentiele inrichting, kan prachtig worden 'aangekleed' met lichtjes en een heel bijzondere boom worden. 

Advertisement

En als je gewoon niet wilt toegeven aan de typische kerstboomvorm, zal elke andere boom, zelfs een kale, maar met lichtjes bedekt, je een sprookjesachtige sfeer geven. Het effect wordt nog specialer als je in plaats van de takken te verlichten ervoor kiest om de stam met lampjes te bedekken. 

Welke van deze bomen wil je onmiddellijk namaken?

Advertisement