9 zeer originele kerstversieringen om met ongekookte pasta te maken

door Natasja

23 December 2022

9 zeer originele kerstversieringen om met ongekookte pasta te maken
Advertisement

Iets onverwachts en vreemd genoeg zeer veelzijdig om kerstversieringen te maken is pasta. We hebben het over ongekookte pasta, in elk formaat, geverfd of in zijn originele kleur. Belangrijk is dat het droge pasta is en geen verse.

Het is een materiaal dat zich zeer goed leent vanwege zijn consistentie, de duizenden vormen waarin het kan worden gekocht en in elkaar kunnen worden gepast om andere onderwerpen te maken, het feit dat het gemakkelijk overal en voor elk soort werk kan worden gelijmd of geregen. Het is, kortom, een kostbare schat voor iedereen die creatief is.

En onder de duizenden dingen die ermee gemaakt kunnen worden, komen kerstversieringen bijzonder goed tot hun recht. Als je hieronder verder leest, zie je het bewijs daarvan.

Advertisement

Prachtige engeltjes om aan de boom te hangen kunnen worden gemaakt door verschillende vormen van gekleurde pasta met goud- of zilververf op elkaar te plakken of in de oorspronkelijke kleur te laten. Ze geven de boom een echt origineel tintje.

Advertisement

Voor een speciale krans om aan de deur te hangen, kun je de pasta op een ronde basis plakken, misschien van karton, en je uitleven met de vormen en kleuren die je het mooist vindt en die passen bij de woonomgeving.

Hetzelfde kan gedaan worden om een boom te maken. Alles wat je nodig hebt is, als basis, een omgekeerde kegel waarop je de pasta kunt plakken op de manier die het beste bij je wensen of voorkeuren past. Het belangrijkste is dat creativiteit nooit ontbreekt.

Wat dacht je van een schattige kerststal, helemaal gemaakt van ongekookte pasta? Je vindt een pastaformaat voor elk onderdeel van elk element van de stal. Geloof je het niet? Probeer het en je zult versteld staan van jezelf.

Deze prachtige bal met zilvergeschilderde pastavlinders en bijpassend lint is slechts een van de vele versies die je kunt maken van boomballen van pasta.

Advertisement

Naast ballen kunnen ook prachtige sterren worden gemaakt, waarvoor de techniek tamelijk vanzelfsprekend en niet minder indrukwekkend is.

En, nogmaals, voor een super elegante boom kun je overwegen mooie sneeuwvlokken te maken van net genoeg pastawieltjes en ijsstokjes. De visuele impact zal spectaculair zijn.

Advertisement

Voor degenen die hun decoraties graag personaliseren met foto's, is hier nog een superleuk en lief idee om te maken of zelfs door de kinderen zelf te laten maken om ze te vermaken. 

Voor de liefhebbers van meer klassieke en typische kerstversieringen stellen we ten slotte het idee voor van een stervormige kandelaar, gemaakt door het bevestigen van pastaschelpen. Het resultaat is echt 'wow'.

Heb je wel eens geprobeerd je huis met pasta te versieren?

Advertisement