Verras je dierbaren met stijlvol ingepakte kerstcadeaus: 10 ideeën om je door te laten inspireren

door Natasja

26 December 2022

Verras je dierbaren met stijlvol ingepakte kerstcadeaus: 10 ideeën om je door te laten inspireren
Advertisement

Elk jaar komt de tijd om te beslissen welke kerstcadeaus we voor onze dierbaren moeten kopen, wat veel tijd en energie kost. Zodra we de juiste aankopen hebben gedaan, maken we ons zorgen over de juiste verpakking. Cadeautjes uitpakken is tenslotte voor iedereen een onvermijdelijk onderdeel van de kerstviering.

Een cadeau presenteren met kleurrijk inpakpapier, strikken en bijpassende versieringen is altijd een gebaar waaruit zorg blijkt. Maar als we dan bedenken dat dat papier en die versieringen in de overgrote meerderheid van de gevallen zonder meer worden weggegooid, is het misschien de moeite waard om een poging te doen om cadeaus in te pakken en te versieren met nog andere materialen: ze zullen verfijnder, origineler en persoonlijker zijn en misschien een deel van de verspilling van de kersttijd verminderen.

Advertisement

Heel eenvoudig inpakpapier, maar verrijkt met kleurrijke touwen en boom- of plantenranken die aan Kerstmis doen denken. Een idee dat anders is dan anders en misschien ook door gerecycled papier te gebruiken.

Advertisement

Om dergelijke pakketten te versieren kan je, in plaats van de gebruikelijke papieren of plastic rozetten en linten, ook typische kerstzuurstokken gebruiken, en eventueel ook dennenappels.

Een ander leuk, maar ook nuttig idee: om pakjes te versieren, waarom geen koekjesvormpjes gebruiken? Ze zijn gemakkelijk te vinden, zijn niet duur en kunnen, nadat ze als cadeaulabels zijn gebruikt, verder worden gebruikt door degenen die de cadeaus ontvangen!

Als je een beetje tjd hebt, snij de citrusvruchten in dunne plakjes en droog ze in de oven op een lage temperatuur: terwijl ze bakken, verspreiden ze een heerlijke geur in huis, en daarna worden het, naast cadeauverpakking, uitstekende elementen voor kerstversiering!

Beschilderde houten schijven, of versierd met stiften en gepersonaliseerde teksten, of ook met pyrografie: het zijn eerst labels en later op te hangen ornamenten!

Advertisement

Hetzelfde geldt voor ornamenten van zoutdeeg, die elke gewenste vorm kunnen krijgen.

En voor een nog persoonlijker tintje voeg je initialen toe aan deze handgemaakte ornamenten.

Advertisement

Wat de kleuren van het papier betreft: het hoeven niet altijd de klassieke rood- en groentinten of traditionele kerstmotieven te zijn. Pastelkleuren zijn ook prima, misschien versterkt met linten in gouden tinten.

En als je thuis ook papier met bloemmotieven hebt, en bijpassende linten, is dat ook prima: het zijn dan de versieringen die je toevoegt die het kersttintje geven.

Advertisement

Een heel leuk idee zou zelfs kunnen zijn om speelgoed toe te voegen, hangend of gelijmd aan het pakje. Perfect voor kinderen, maar niet alleen!

Fijne feestdagen!

Advertisement