Duiven op het balkon? Probeer ze weg te houden met aluminiumfolie

door Natasja

12 December 2022

Duiven op het balkon? Probeer ze weg te houden met aluminiumfolie
Advertisement

Veel mensen hebben te maken hebben met ongewenste gasten op hun balkon: duiven. Wanneer deze dieren besluiten zich in de buurt van balkons en terrassen te vestigen, worden ze namelijk een moeilijk te negeren verschijning. Duiven zijn nogal luidruchtig, vooral als de groep vogels die in de buurt van ons huis wil nestelen groot is, en ze maken vooral veel vuil, waardoor we veel vaker dan ons lief is moeten schoonmaken.

Er zijn veel verschillende methoden die we kunnen proberen om deze vogels ervan te weerhouden op onze daken en balkons te nestelen, en een daarvan, helemaal zelfgemaakt, omvat het gebruik van een accessoire dat we bijna altijd in de keuken hebben: aluminiumfolie. Lees verder voor meer informatie.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het is de moeite waard om deze methode, die een beetje rudimentair is maar gebaseerd is op het feit dat duiven, net als veel andere vogels, bang worden door plotselinge flitsen, uit te proberen. Het reflecterende oppervlak van aluminiumfolie komt dus goed van pas, en de kosten zijn laag.

Er zijn verschillende manieren om het te proberen.

  • Bekleed de leuning, of de buitenkant ervan, met aluminiumfolie en stevig rond de ijzeren steun. Het is niet bijzonder mooi om te zien, maar het kan helpen om het verschijnsel in te dammen.
  • Je kunt ook een paar voorwerpen bedekken die buiten blijven hangen, zoals eenvoudige stukken karton (of plastic, of hout) bedekt met aluminiumfolie en met een touwtje opgehangen aan overhangende dakpannen of een ander nuttig element. Deze hangende voorwerpen bewegen in de wind en weerkaatsen het zonlicht, wat afschrikkend werkt.

Dit is hetzelfde principe dat wordt gebruikt om vogels af te schrikken in tuinen, bijvoorbeeld bij het gebruik van oude cd's: cd's hebben een metalen zijde met veranderende kleuren die het zonlicht weerkaatst in een schittering, die vogels afschrikt. Evenzo worden oude spiegels soms gebruikt in tuinen en moestuinen.

Hoewel het soms een ongelijke strijd is, is het de moeite waard om zo'n eenvoudige en goedkope methode te proberen. Heb je al iets dergelijks geprobeerd?

Advertisement