Kerstversiering: 9 creatieve ideeën om de trap mooi te versieren

door Natasja

21 December 2022

Kerstversiering: 9 creatieve ideeën om de trap mooi te versieren
Advertisement

Kerstversieringen en -composities zijn een ongelooflijk populaire en beoefende manier om het huis bijzonder mooi, vrolijk en licht te maken. De sfeer die ze creëren spreekt, min of meer, iedereen aan. Maar je moet de juiste manier en de meest geschikte strategieën vinden om elke hoek van het huis optimaal te benutten.

Een trap in huis is in dit opzicht een voordeel. Trappen zijn een strategisch punt in elk huis met twee verdiepingen omdat ze onmiddellijk de aandacht kunnen trekken en positieve of negatieve indrukken kunnen opwekken. Met kerstversiering kan hetzelfde gebeuren.

Daarom is het een goed idee om ze verstandig te kiezen en ze af te stemmen op de rest van de decoratie en de sfeer die je wilt creëren. Daarom dachten we je hieronder een reeks creatieve ideeën te tonen om je te inspireren bij het optimaal verfraaien van de trap.

Advertisement

Een witte trap die op een zeer minimalistische manier versierd wil worden, maar toch een vleugje licht wil hebben, zal zeker perfect zijn met hier en daar een paar ballen of andere details die passen bij de omringende decoraties.

Advertisement

Nog steeds op een lichtgekleurde schaal, om meer een hoofdrolspeler te worden, kan je een vlechtwerk van takjes en maretak erop plaatsen, in de kleur die het best bij de inrichting past, voor een triomf van groen en natuurlijke elementen, hoe eenvoudig ook, maar duidelijk zichtbaar en mooier makend.

Als je een liefhebber bent van traditie, kun je overwegen de trap op een meer klassieke manier te versieren. Slingers van dennen- of sparrentakken, ballen, belletjes, strikken en lichtjes zullen zoals altijd de hoofdrol spelen.

En dan zijn er de trappen in bruintinten die automatisch een soort heldere, gouden inrichting oproepen met een knipoog naar shabby chic. Het kenmerkende element van deze decoratieve stijl zijn lantaarns en cadeauverpakkingen die slim over de treden zijn verspreid.

En voor een compositie ergens tussen shabby chic en rustiek, minder helder en meer concreet dan het vorige, maar nog steeds met een geweldig effect, meng je groen, wit en hout op een mooie manier. Takjes, lichtjes, huisjes en gesneden houten harten kunnen het resultaat helpen.

Advertisement

Een excentrieke en andere manier van versieren die zeer schilderachtig en indrukwekkend is, is met ballen en bloemen van gekleurd papier, die enigszins doen denken aan oosterse decoraties. Als ze samen met verlichting op de leuning worden geplaatst, vormen ze een werkelijk spectaculaire blikvanger.

Wil je daarentegen een leukere en kindvriendelijkere sfeer, met kunstsneeuw, pinguïns en lichtjes, dan kan het haast niet mis gaan. Het is de juiste oplossing voor een huis dat zichzelf weinig serieus neemt, maar de vrolijke sfeer is gegarandeerd.

Advertisement

En als van lichtjes houdt, kun je alleen een lichtgordijn gebruiken voor een magisch en ongelooflijk romantisch effect.

Terwijl degenen die meer conceptuele en tegelijkertijd verfijnde decoraties waarderen, zeker verleid zullen worden door het idee om de leuning te versieren met kerstdetails vermengd met woorden die een relevante betekenis hebben.

Welke van deze betoverende decoraties trekt jouw aandacht het meest?

Advertisement