Koffers in een paar snelle stappen ontsmetten

door Natasja

10 Februari 2023

Koffers in een paar snelle stappen ontsmetten
Advertisement

Niet iedereen is gewend zijn of haar koffers te ontsmetten na gebruik en na ze leeg gemaakt te hebben. Toch zou het een goed idee zijn om dit altijd te doen. Koffers komen systematisch in contact met allerlei soorten vuil, zowel binnenin, waar je vuile schoenen en kleren neerleggen na gebruik, als (vooral) aan de buitenkant, omdat ze bijna overal worden neergezet.

Om te voorkomen dat ze een verspreider worden voor bacteriën en vuil in huis en om ze de volgende keer dat je ze nodig hebt veilig te gebruiken, is het natuurlijk een goed idee om ze elke keer dat je ze moeten opbergen te ontsmetten.

Maak je geen zorgen, het kan gemakkelijk worden gedaan door een paar snelle en eenvoudige stappen te volgen die helpen om elk deel van de koffer goed schoon te maken.

via @nowitsclean/TikTok

Advertisement
@nowitsclean/TikTok

@nowitsclean/TikTok

@nowitsclean, een zeer populaire gebruikster op TikTok voor de schoonmaaktips en -trucs die ze deelt, liet in een video de perfecte werkwijze zien, compleet met alle stappen, om koffers in een paar stappen te ontsmetten. De handeling is echt snel en kan eenvoudig worden uitgevoerd, zoals je hieronder kunt lezen:

  • Begin met de buitenkant van de koffer, veeg hem af met een desinfecterend doekje en zorg ervoor dat alle delen, vooral de wielen, grondig worden behandeld. Deze komen namelijk in contact met de grond en dreigen de belangrijkste verspreider van bacteriën te worden als ze niet goed worden schoongemaakt.
  • Ga dan naar de binnenkant en maak alles schoon met een ander desinfecterend doekje en voor een diepere hygiëne met een stoomstraal. De apparaten die te koop zijn voor dit type behandeling zijn talrijk en het is altijd nuttig ze in huis te hebben voor alles wat grondig moet worden ontsmet.
  • Als je klaar bent met schoonmaken, hoef je de koffer alleen nog maar te laten staan, hem te sluiten en pas weer terug te zetten als hij perfect droog is.

De beschreven stappen zijn snel en zeer eenvoudig uit te voeren, maar echt onmisbaar voor een grondige en volledige reiniging van de koffer in zijn geheel. Je kunt alle zojuist genoemde stappen zelf zien door de betreffende video https://www.tiktok.com/@nowitsclean/video/7145523175462309125 op het profiel van @nowitsclean te bekijken.

Heb jij al een persoonlijke ontsmettingstechniek voor jouw bagage?

Advertisement