Maak met een paar voorwerpen een schattige snoephouder om te vullen met lekkers

door Natasja

08 Januari 2023

Maak met een paar voorwerpen een schattige snoephouder om te vullen met lekkers
Advertisement

Er zijn dagen en tijden dat het moeilijk is om de drang naar iets zoets te weerstaan, en misschien heb je altijd een kleine voorraad lekkers in huis om deze "noodgevallen" het hoofd te bieden. Vooral snoepjes zijn een soort zoete snacks die je misschien niet in één keer weg wil opeten, maar die je graag bewaart voor af en toe een pauze. Dus waarom ze niet bewaren in een snoephouder die er mooi uitziet?

Natuurlijk, glazen potten en blikken zijn al decoratief, maar zou het niet leuk zijn om een snoephouder te tonen in de vorm van die vintage snoepautomaten, met de glazen bol erop? Je kunt het maken met een heel eenvoudig DIY-project, zoals het account @craftscm op TikTok laat zien.

via @craftscm/TikTok

Advertisement
@craftscm/TikTok

@craftscm/TikTok

Zoals je in de zeer korte video https://www.tiktok.com/@craftscm/video/7170427702518844677 kunt zien, is dit een zeer snel werkje dat iedereen kunt doen.

Om deze snoephouder te maken heb je het volgende nodig:

  • Een kleine terracotta pot, bij voorkeur met een diameter, aan de onderkant, die gelijk is aan of iets kleiner dan de onderkant van de glazen pot die je gaat gebruiken;
  • Een glazen pot (dit kan misschien een nu lege kaarsenhouder zijn, of enkele glazen potten jam, yoghurt en dergelijke, als de vorm geschikt is);
  • Een tinnen deksel van een of andere glazen pot die in de opening van je glazen pot past;
  • Rode verf (of welke kleur je maar wilt, dit potje heeft een kerstthema, maar je kunt het naar eigen inzicht aanpassen);
  • Verfkwast;
  • Een houten kraal;
  • Hete lijm.

Zo ga je te werk:

1. Verf de terracotta pot met de verf van je keuze (ook twee lagen zijn voldoende) en laat hem goed drogen.
2. Verf ook het deksel van de pot in dezelfde of een andere kleur of zelfs in strepen..... Kortom, versier hoe je maar wilt!
3. Wanneer de terracotta pot perfect droog is, gebruik je hete lijm om de bodem van de glazen pot op de bodem van de terracotta pot (die je dan ondersteboven hebt gezet) te bevestigen.
4. Verf (indien gewenst) ook de houten kraal en lijm die op het metalen deksel.
5. Plaats het deksel over de opening van de glazen pot.

De snoephouder is klaar om gevuld te worden met je favoriete soorten snoep. Het is een zeer veelzijdig project, dat ook een leuk cadeau-idee zou zijn, en heel gemakkelijk te personaliseren met namen en figuren. Je kunt het ook versieren met decoupage, of met glitter en ander decoratief materiaal!

Advertisement