8 onweerstaanbare en supergoedkope DIY inrichtingsprojecten

door Natasja

14 September 2023

8 onweerstaanbare en supergoedkope DIY inrichtingsprojecten
Advertisement

Een huis inrichten is een voortdurende taak die in de loop van de tijd wordt uitgevoerd: het betekent dat je het huis vult met wat je nodig hebt, maar ook met wat je mooi vindt. En om het raakvlak tussen noodzaak en smaak te vinden, moet je soms extra geld uitgeven... Tenzij je je waagt aan een doe-het-zelfproject.

Op die manier kun je namelijk spullen die je thuis hebt hergebruiken of zelfs een manier vinden om supergoedkope aankopen uit koopjeswinkels te combineren en er iets heel leuks uit te halen. Het is allemaal een kwestie van het juiste idee hebben, dat misschien voortkomt uit het vinden van een accessoire dat je nodig hebt, of zelfs wordt ingegeven door wat inspiratie die je ergens hebt gezien. We geven je hieronder een paar ideeën, en wie weet krijg je zin om zelf aan de slag te gaan met creatieve projecten.

Advertisement

Doe-het-zelf inrichting om je smaak tot uitdrukking te brengen

Doe-het-zelf inrichting om je smaak tot uitdrukking te brengen

monicawantsit.com

We vinden niet altijd leuk wat we tegenkomen, of het ligt buiten ons bereik. Als je bijvoorbeeld in een tijdschrift items hebt gezien die een beetje buiten je budget vallen, laat je dan niet ontmoedigen: je kunt ze gebruiken als inspiratie om met je eigen handen soortgelijke gestileerde items te maken. Dat is wat er is gedaan voor deze vazen geïnspireerd op het merk Kate Spade.

Advertisement

Emoties die inrichten

Emoties die inrichten

cfabbridesigns.com

Tekens, citaten, motto's: woorden hebben een enorme kracht en je kunt je favoriete woorden gebruiken om te versieren! Er zijn duizend manieren om DIY decoraties van woorden te maken, zoals deze driedimensionale met gekleurd touw. Ze zijn gemakkelijk en betaalbaar voor iedereen, en iedereen kan schrijven wat hij of zij wil.

Inspiratie ook uit de natuur

Inspiratie ook uit de natuur

stowandtellu.com

Bladeren, takken, bloemen... Maar ook mos! Kortom, de natuur kan ons enorm inspireren. Met mos kun je bijvoorbeeld schilderijen maken zoals deze, maar ook echte 'muurschilderingen' op muren. Dit zijn leuke processen, die je met een beetje geduld moet volgen, maar het 'levende' resultaat is ongelooflijk.

Recyclen met verbeelding

Recyclen met verbeelding

sugarandcloth.com

Leren hoe je voorwerpen die bestemd lijken voor de vuilnisbak een nieuw leven kunt geven, is niet alleen een manier om afval te voorkomen, maar ook om je verbeelding te prikkelen. Als je dan ook nog leuke knutsels bedenkt, zoals dit speelgoed dat is veranderd in een driedimensionale magneet, dan heb je ook nog een schattig idee om cadeau te geven.

craftsbycourtney.com

craftsbycourtney.com

Deze kleine kaarslampjes zijn gemaakt van polystyreen kegels met daarop glazen potjes zoals die gebruikt worden voor babyvoeding. Een schattig idee om een kamer creatief te versieren en te verlichten.

Advertisement

Ideeën om te personaliseren met DIY

Ideeën om te personaliseren met DIY

passionatepennypincher.com

Een van de momenten waarop men het meest in de stemming is voor handwerk is ongetwijfeld het feestseizoen: Kerstmis, Chanoeka, Thanksgiving, enzovoort, stimuleren een sfeer van traditie en speciale aandacht. Maar waarom zou je die ideeën niet ook gebruiken om de rest van het jaar te decoreren? Deze met zaadjes gevulde glazen potten gaan lang mee, en op de buitenkant kun je schrijven wat je maar wilt!

Materialen combineren voor unieke doe-het-zelf-creaties

Materialen combineren voor unieke doe-het-zelf-creaties

hometalk.com

Eenvoudige vormen, goedkope materialen: met dit in gedachten wordt het gemakkelijk en leuk om een aantal doe-het-zelf projecten uit te proberen. Deze lantaarn van houten blokken is heel eenvoudig en decoreert smaakvol!

Advertisement
lovecreatecelebrate.com

lovecreatecelebrate.com

Je kan uitgekeken zijn op een blik en het kan beschadigd raken, maar als je het aankleedt op een manier die het uiterlijk vernieuwt, zul je het lang gebruiken. Dat is het idee dat is toegepast op deze keukenlepelhouder, die gemakkelijk zelf na te maken is.

Hou jij van doe-het-zelven om je huis te versieren?

Advertisement