11 onweerstaanbare decoraties om met geverfde dennenappels te maken

door Natasja

05 Februari 2023

11 onweerstaanbare decoraties om met geverfde dennenappels te maken
Advertisement

Gewoonlijk zijn dennenappels grote hoofdrolspelers van seizoensdecoraties, vooral die tijdens de feestdagen in de winter. Hun vorm, ook hun geur, doen onmiddellijk denken aan scenario's die typisch zijn voor die periode en roepen een unieke sfeer op. Maar wist je dat ze ook symbool zouden kunnen staan voor de tere bloemen van de lente of de levendige kleuren van de zomer? 

Het is zeker mogelijk: maak ze gewoon goed schoon, scheid ze vervolgens in verschillende stukken (in de meeste gevallen) en kies de juiste stukken om samen te voegen alsof het de delen van bijvoorbeeld een bloem zijn! En natuurlijk maakt verf in de gewenste kleur het werkje af. Met een beetje handigheid is het verbazingwekkend hoeveel driedimensionale en kleurrijke op te hangen schilderijtjes kunnen worden gemaakt van eenvoudige dennenappels!

Advertisement

Als we aan dennenappelslingers denken, denken we meteen aan die welke tijdens de kerstperiode voor de deur hangen, maar in plaats daarvan maken bloemen van dennenappels deze decoratie geschikt voor elk jaargetijde.

Advertisement

Je kunt je uitleven in kleuren, en zelfs in het kiezen van de ronde steun waarop je alle dennenappels bevestigt!

Als je eenmaal vertrouwd bent met de verschillende vormen van dennenappels en de bloemen die je ervan kunt maken, is het leuk om ze allemaal te combineren tot een soort reliëfmozaïek om in te lijsten.

Maar ook eenvoudiger knutselwerkjes met een paar bloemen en een steel van kleine takjes, bevestigd op een houten paneel (ook gerecycled) kan echt betoverend zijn.

Deze schilderijtjes, in verschillende vormen en maten, zijn leuke ideeën voor het verfraaien van elk huis, en kunnen ook welkome geschenken zijn.

Advertisement

Een houten lat, misschien die van enkele pallets over zijn, is een perfecte achtergrond voor creaties met dennenappels.

Wanneer je dennenappels vindt waarvan de schubben allemaal dicht zijn en dicht op elkaar zitten, ontstaan bloemen die doen denken aan chrysanten of dahlia's.

Advertisement

Bloemenpanelen met een rustieke smaak, maar met een zeer delicate toets. Je kunt er een oneindig aantal maken en ze zullen allemaal uniek zijn.

Er zijn genoeg ideeën waarbij de compositie van "bloemen" in vazen of andere houders worden geplaatst.

Advertisement

En het toevoegen van bladeren, misschien kunstbladeren, zou een buitengewoon schilderijtje kunnen creëren.

En als je een andere, maar toch fascinerende kunstvorm wilt creëren, kun je hout, boetseerklei en dennenappels combineren en alles beschilderen!

Vind je het leuk om knutselwerkjes met dennenappels te maken?

Advertisement