Met papieren servetten kun je prachtige kleurrijke bloemen maken

door Natasja

22 Maart 2023

Met papieren servetten kun je prachtige kleurrijke bloemen maken
Advertisement

Het is geweldig om kleurrijke en geurige vazen met bloemen te hebben om de verschillende kamers in huis te versieren, of misschien om extravagante bloemen te gebruiken voor composities, ornamenten en zelfs geschenken! Maar het is niet zo gemakkelijk om snijbloemen te vinden, en die hebben het nadeel dat de dagen - zo niet de uren - geteld zijn vanaf het moment dat we ze kopen. De oplossing? Gedroogde bloemen, misschien... Of kunstbloemen. En voor de kunstbloemen zijn er oneindig veel technieken die je thuis kunt toepassen, waarbij je je toevlucht neemt tot DIY.

Maar maak je geen zorgen, je hebt geen ongewone of dure materialen nodig: voor mooie bloemen heb je alleen wat gekleurde papieren servetten nodig, zoals die op feestjes worden gebruikt, of zelfs gewone zakdoeken. Lees verder om te ontdekken hoe je fantastische papieren bloemen kunt maken.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Een extra-dubbele bloem voor je geschenken

Een extra-dubbele bloem voor je geschenken

Creativo/Facebook

Voor deze bloem heb je servetten nodig in de kleur die je wilt - kleine vierkante zijn het beste. Leg er twee of drie (of meer!) op elkaar en laat ze goed op elkaar passen. Zet ze vast door de lagen aan elkaar te naaien met een kleine 'x' in het midden. Neem nu de schaar en knip de hoeken af om een cirkel te maken. Als je dat gedaan hebt, knip je veel van de rand naar het midden toe en stop je een paar centimeter voor de 'x'.

Nu hoef je alleen nog maar de lagen te scheiden, ze een beetje rommelig te maken, en je hebt je dubbele bloem om aan te brengen waar je maar wilt.

Advertisement

Beter dan pioenen en chrysanten

Beter dan pioenen en chrysanten

Creativo/Facebook

Voor deze bloemen moet je twee gekleurde servetten nemen en ze doormidden knippen, zodat je van elk twee gelijke rechthoeken maakt. Vervolgens de vier gelijke uitsnijdingen overlappen, dan beginnen bij een van de twee kortere randen en alle uitsnijdingen samenvouwen in accordeonstijl. Als je klaar bent, knoop je een draad om het midden en schroef je die op zichzelf: dat wordt de steel.

Het enige wat je met je handen moet doen is de lagen scheiden en je bloem vorm geven, en hij is klaar!

Anjers die nooit verwelken

Anjers die nooit verwelken

Creativo/Facebook

Voor deze schattige anjers heb je gewone witte papieren zakdoekjes en stiften in de gewenste kleur nodig, en wat draad of koperdraad.

Knip een strook van de papieren zakdoek en vouw die in een accordeonvorm. Bind het in het midden vast met draad, en schroef wat overblijft van de draad aan elkaar om de steel te vormen. Kleur met een viltstift alleen de uiteinden van het nog gevouwen knipsel in, maak het vervolgens met je vingers open en scheid de lagen. Je ziet je anjers in een oogwenk tot leven komen.

Je kunt je natuurlijk ook uitleven door bijvoorbeeld verschillende kleurschakeringen te gebruiken voor de verschillende servetten van dezelfde bloem, of je kunt ze geurig maken met een of twee druppels van een etherische olie!

En als je meer wilt zien over hoe je deze bloemen maakt, bekijk dan de video hieronder.

Advertisement