Creatieve ideeën voor Pasen: 10 geweldige voorbeelden om decoraties te maken met gerecyclede materialen

door Natasja

16 Maart 2023

Creatieve ideeën voor Pasen: 10 geweldige voorbeelden om decoraties te maken met gerecyclede materialen
Advertisement

Pasen is een van de festiviteiten die de creativiteit het meest aanmoedigen en stimuleren en die aanzetten tot het maken van knutselwerkjes, decoraties en geschenken van uiteenlopende aard, die in andere perioden van het jaar veel minder gebruikelijk zijn.

Deze trend wordt ook sterk beïnvloed en aangemoedigd door de gelijktijdigheid met het begin van de lente, die uitstekende ideeën biedt op het gebied van kleuren, materialen en symboliek. En daarin meegaan, met creatieve recycling, is een geweldige manier om fantastische dingen te maken en tegelijkertijd het milieu in het oog te houden. Dat geldt des te meer als je het met kinderen doet, omdat je ze tegelijkertijd creativiteit en recycling bijbrengt.

Hier is dus een reeks fantastische ideeën om inspiratie op te doen voor prachtige creaties.

Advertisement

Het maken van leuke mandjes met paasthema is eenvoudig door eierdozen te recyclen. Goed schoongemaakt en geverfd worden ze de perfecte verpakking voor chocolade eitjes en andere kleine voorwerpen voor paascadeautjes.

Advertisement

Glazen potten lenen zich uitstekend om te worden versierd met paasmotieven en -figuren, vooral door sjablonen en verf te gebruiken. En ze zijn uitstekende houders voor chocolade eitjes.

Waarom geen flessen met paasmotieven en -kleuren versieren? Ze kunnen prachtige decoratieve voorwerpen worden of drank, vruchtensap, olie en andere zelfgemaakte dingen bevatten die cadeau kunnen worden gegeven.

Blikjes zijn ook perfect te versieren om originele maar echt mooie paasmandjes te maken.

En met wijnglazen is het maken van originele paaskandelaars echt kinderspel. Als inrichtingsdecoratie of speciaal cadeau-idee zijn ze echt perfect.

Advertisement

Met papieren zakken is het maken van populaire cadeauverpakkingen eenvoudig en vanzelfsprekend en levert het prachtige resultaten op.

Een klassieke paashaas voor chocolaatjes kan worden gemaakt van een eenvoudig papieren bekertje, waaraan andere details kunnen worden toegevoegd, zoals vilten oren of wolbolletjes voor de neus en de mond.

Advertisement

Verschillende soorten paasdiertjes kunnen gemakkelijk worden gemaakt van karton en wc-papierrollen. Dit zijn eenvoudige en kleurrijke knutselwerkjes, bijzonder geschikt voor kinderen.

Andere schattige paasmandjes in de vorm van een konijntje zijn die met papieren bordjes, die op vele manieren kunnen worden versierd en met verschillende technieken kunnen worden gemaakt.

Advertisement

En tot slot kunnen leuke konijnenhekjes, om cadeau te geven of om op te hangen, worden gemaakt met ijsstokjes, lint en karton. Een beetje handigheid en veel fantasie volstaan om mooie schilderijtjes te maken.

Welk van deze ideeën zou je meteen willen namaken?

Advertisement