10 superleuke manieren om van terracotta potten schattige dieren te maken

door Natasja

17 Februari 2023

10 superleuke manieren om van terracotta potten schattige dieren te maken
Advertisement

Terracotta potten zijn het meest geschikt voor het kweken van planten binnen of buiten, omdat ze een betere transpiratie door de wanden toelaten, zodat het vochtgehalte van de potgrond beter wordt gecontroleerd. Daarom zijn ze gemakkelijk te vinden in alle plantenwinkels en kwekerijen. Vaak worden ze echter weggegooid en vervangen door andere met aantrekkelijkere vormen of kleuren, die niet altijd even gunstig zijn voor de planten.

Een ander voordeel van terracotta is dat het gemakkelijk kan worden geverfd, bijvoorbeeld met acrylverf. En als je toevallig kinderen wilt betrekken bij het project om deze potten te versieren, is het een leuk idee om er een heleboel kleurrijke dieren van te maken. Met hun vorm lenen ze zich verrassend goed om konijnen, pinguïns, teddyberen, uilen en meer te worden. En dan, zelfs zonder ze te gebruiken voor planten, kunnen ze op vele andere manieren worden gebruikt, als houders of zelfs als kleine DIY sculpturen. Zie hieronder enkele ideeën.

Advertisement
Etsy

Etsy

Je hoeft deze panda niet te vullen met bloemen om hem mooier te maken. Maar als je wilt, zijn veel planten op zijn 'hoofd' perfect.

Advertisement
Etsy

Etsy

Hier zien we hoe een paar penseelstreken een gewone pot kunnen veranderen in een schattig beertje. En kijk hoe mooi het eruit ziet met de variëteit van de plant erin.

craftklatch.com

craftklatch.com

Als je potten gebruikt voor feestelijke decoraties, zoals die voor Pasen, dan is het perfecte dier een konijntje.

powerfulmothering.com

powerfulmothering.com

En wat dacht je van zwarte en gele strepen voor een pot die doet denken aan een bij?

itsalwaysautumn.com

itsalwaysautumn.com

Boerderijdieren: dit zou het leidmotief van je decoratie kunnen zijn, en bedenk eens hoe leuk een plank of vensterbank met deze figuren kan worden!

Advertisement

Twee potten voor elke pinguïn: het wordt een mooie sculptuur om in huis te houden maar ook in de tuin!

Etsy

Etsy

Een andere sculptuur een schattige uil, met kleinere potten gebruikt voor de vleugels. Wanneer je deze stukken bewerkt, moet je ze waterdicht maken en beschermen met speciale verf.

Advertisement
lyndasscrappyplace.blogspot.com

lyndasscrappyplace.blogspot.com

De meest bekwame schilders kunnen sculpturen maken met ongelooflijk realistische details.

Een meer ongewoon dier: de giraffe. Het zou echt leuk zijn om het te zien opduiken ergens in huis of in de tuin.

Advertisement
creativegreenliving.com

creativegreenliving.com

En zijn genoeg ideeën voor het maken van enge diertjes (bij wijze van spreken), perfect voor Halloween, zoals deze kleine spin.

Zou jij ook terracotta potten op zo'n creatieve manier willen versieren?

Advertisement