Benut dekens, plaids en kussens om de woonkamer lekker te laten ruiken

door Natasja

19 Februari 2023

Benut dekens, plaids en kussens om de woonkamer lekker te laten ruiken
Advertisement

Wat een heerlijk gevoel om op je favoriete bank of fauteuil te gaan liggen en je gehuld te voelen in een geurige wolk! Wanneer je de woonkamer opruimt, wil je zeker altijd dit resultaat bereiken, waar je dan alleen of met gasten van kunt genieten. De eerste stap naar een geurige woonkamer is natuurlijk het netjes houden en regelmatig schoonmaken. Maar het lukt niet altijd om na een regelmatige schoonmaakbeurt een aangename geur door de kamer te ruiken.

Je kunt jezelf helpen met de bank of de fauteuil en nog meer door gebruik te maken van de plaids, dekens en kussens die deze gewoonlijk versieren. Lees verder om te ontdekken hoe.

Advertisement
Creativo

Creativo

Zoals gezegd, het eerste wat je moet doen is schoonmaken. Stof verwijderen en de vloer wassen zijn waarschijnlijk taken die je altijd al doet, maar hoe vaak besteed je aandacht aan de geur van bekleding?

Daarom is het goed om eens per maand banken en fauteuils te ontgeuren. De eenvoudigste methode is om eerst al het vuil eraf te zuigen, en als je vlekken ziet, alle onderdelen die los kunnen komen uit elkaar te halen, eventueel zelfs kussens van hun hoes ontdoen waar dat mogelijk is: dit alles moet gewassen worden. Zorg anders voor het juiste hulpstuk op de stofzuiger om spleten en moeilijke plekken te bereiken, vooral in hoeken en langs naden.

Als dit gedaan is, strooi je, als alles nog droog is, wat baking soda over de hele bank en laat je het een uur of twee zitten voordat je het perfect stofzuigt: het is niet goed om dit poeder te lang op de stoffen te laten zitten, dus zorg ervoor dat je alles eraf haalt. Zo haal je de baking soda en alle geurtjes die het heeft opgenomen weg.

Nu is het tijd om te parfumeren. Om dit te doen, zorg voor het volgende:

  • Een spuitfles
  • Ethylalcohol of zuivere wodka
  • Gedestilleerd water
  • Essentiële olie naar smaak

Vul de spuitfles voor driekwart met water, en voeg de rest van de alcohol of wodka toe. Roer goed en voeg 20 druppels (je kunt verhogen of verlagen, afhankelijk van de smaak) van een of meer essentiële oliën naar keuze toe. Altijd schudden voor gebruik.

Je kunt dit middel rechtstreeks op de bank spuiten of, zoals gezegd, op de kussens en dekens die je klaarhoudt. Het is een middel dat onaangename geuren en parfums verdrijft, maar wees voorzichtig: zorg ervoor dat de stoffen waarmee het in contact komt niet het risico lopen door de alcohol te worden verpest. Controleer daarom de instructies van de fabrikant of doe een test op een verborgen deel, waarbij je een dag of langer controleert of er geen reacties zijn.

Stel je dus voor dat kussens en dekens al lekker roken na de laatste wasbeurt, en dat ze nu nog lekkerder ruiken dankzij deze eenvoudige truc! Het is raadzaam een dergelijk middel te gebruiken op voorwerpen die gemakkelijker gewassen kunnen worden, zoals dekens en kussens.

Wat zijn jouw favoriete trucs om de woonkamer lekker te laten ruiken?

Advertisement