De koffer snel inpakken met deze 13 trucs

door Natasja

15 Maart 2023

De koffer snel inpakken met deze 13 trucs
Advertisement

Als je op reis gaat, is het altijd lastig om de koffer te vullen en alles erin te krijgen zonder hem te zwaar te maken. En als leren licht reizen belangrijk is om onnodige vermoeidheid te voorkomen en ook om je relaxter te voelen, zijn er sommige dingen waar je gewoon niet zonder kunt. Daarom, en ook om er altijd zeker van te zijn dat je alles hebt ingepakt zonder dat je weer moet uitpakken om te controleren, is het belangrijk om een paar eenvoudige trucs te leren om je koffer zo goed mogelijk voor te bereiden. 

Hier volgen enkele nuttige tips om in korte tijd te leren inpakken, met optimale ruimte en met de juiste organisatie, zodat je niets vergeet. En je bent klaar om te vertrekken!

Advertisement

1. Een outfit per dag

1. Een outfit per dag

Creativo/Facebook

Om ervoor te zorgen dat je geen outfit vergeet zonder al te veel ruimte in beslag te nemen, leg de outfits al verdeeld per dag klaar, doe ze in luchtdichte zakken en creëer een vacuüm door te stofzuigen. Door etiketten aan te brengen met de dagen waarop je gaat reizen, is alles perfect georganiseerd.

Advertisement

2. Riem en overhemd

2. Riem en overhemd

Creativo/Facebook

Riemen worden meestal opgerold gedragen, zowel omwille van de bulk als om de boel netjes te houden. Heb je er ooit aan gedacht de ruimte te optimaliseren door hem in de kraag van een overhemd te stoppen? Zo kun je er ook voor zorgen dat het overhemd zonder kreukels op zijn bestemming aankomt.

3. Slipjes klaar om aan te trekken

3. Slipjes klaar om aan te trekken

Creativo/Facebook

Bang om thuis een paar slipjes te vergeten? Om ervoor te zorgen dat je ze allemaal pakt en ze altijd bij de hand hebt zonder in de koffer te hoeven rommelen, leg ze enigszins overlappend op een tafel, vouw de zijflappen naar het midden en rol ze van bovenaf op. Plaats de resulterende wikkel in een lege houder van vochtige doekjes en je hebt een prachtige, handige ondergoeddispenser!

4. Ingepakte kleren

4. Ingepakte kleren

Creativo/Facebook

Om de ruimte die je kleren innemen zo klein mogelijk te houden, vouw ze tot een pakketje: begin met het grootste kledingstuk, bijvoorbeeld een lichte jas, die je wijd open op tafel legt, en stapel de kleinere kleren op elkaar. Vouw het grootste kledingstuk op en sluit het als een pakketje. 

5. Goed uitgeruste en nette beautycase

5. Goed uitgeruste en nette beautycase

Creativo/Facebook

Voor je beautycase is het van essentieel belang te denken aan ruimtebesparende oplossingen die er tegelijkertijd voor zorgen dat er geen ongemakken zijn, zoals het per ongeluk openen, waardoor de inhoud van de hele koffer zou kunnen worden beschadigd of bevlekt. Voor nagellak, bijvoorbeeld, kun je een latex handschoen nemen, de uiteinden van de vingers afknippen en deze gebruiken om de flesjes in te pakken. Je verliest zo geen druppel!

Bekijk de video voor alle tips!

Advertisement
Advertisement