Verbeter je reizen met deze 8 trucs voor hotelovernachtingen

door Natasja

12 Juni 2023

Verbeter je reizen met deze 8 trucs voor hotelovernachtingen
Advertisement

Als je op reis bent, is het heel gemakkelijk om tegen vervelende onvoorziene gebeurtenissen aan te lopen die je humeur onherstelbaar kunnen bederven, waardoor je de vakantie meer als een straf ervaart dan als een moment van ontspanning. Het kan een vieze kamer zijn, of een te kleine kamer of te weinig licht, maar ook een ongeschikte badkamer, een slecht ontworpen douche die de hele vloer onder water zet als je hem gebruikt, een bed dat niet bepaald comfortabel is. Soms kan het ongemak buiten je kamer liggen, zoals een lawaaierige buurt, een onsmakelijk ontbijt of onbeleefd personeel.

Helaas kun je niet van tevoren weten wat je te wachten staat als je aankomt in het hotel, maar je kunt je er wel op instellen dat deze ongemakken geen al te grote invloed hebben op het succes van de reis. We hebben in dit artikel 8 nuttige tips verzameld die je vanaf je volgende reis in de praktijk kunt brengen, zodat je 100% van je vakantie kunt genieten.

Advertisement

1. Vraag om een hoekkamer

1. Vraag om een hoekkamer

Wikimedia Commons

Deze kamers hebben meestal een grotere badkamer en een beter uitzicht, voor dezelfde prijs als alle andere kamers. Als deze kamers niet beschikbaar zijn, kun je vragen om een kamer op de bovenste verdieping; zo heb je geen last van lawaai.

Advertisement

2. Dubbele sleutelkaart

2. Dubbele sleutelkaart

Loftcwyouth/Wikimedia Commons

Vraag altijd om twee sleutelkaarten voor je kamer, zelfs als je alleen reist. Met dit hulpmiddel kun je een van de twee magnetische sleutels altijd in de gleuf bewaren, zelfs als je weg bent, om te zorgen voor een aangename temperatuur als je terugkomt, maar ook om eventuele technologische apparaten opgeladen te houden.

3. Bagage in het bad

3. Bagage in het bad

Pixabay

Zodra je de kamer binnen gaat, zal je eerste instinct zeker zijn om je koffer te legen en je vakantiekleren aan te trekken. Het beste is echter om je koffer in de badkuip te leggen. Zo voorkom je dat ongedierte in het bed ook je hele bagage aantast. Zo behoed je jezelf voor een heel vervelend ongemak.

4. Badkamerlinnen

4. Badkamerlinnen

Pxhere

In duurdere hotels zijn handdoeken bij de prijs van de kamer inbegrepen en kun je ze aan het einde van je verblijf meenemen. Pas echter op voor goedkopere hotels: ze brengen je handdoeken in rekening als je besluit ze mee te nemen.

5. Niet storen

5. Niet storen

Phrontis/Wikimedia Commons

Als je geen indringers in je kamer wilt als je weg bent, zelfs niet om schoon te maken, hoef je alleen maar een 'niet storen' bordje op de deurklink te hangen, alsof je altijd in de kamer bent.

Advertisement

6. Schoenenhoezem

6. Schoenenhoezem

AsherGray/Reddit

Als je schoenen aan het einde van je vakantie vies zijn en je ze terug in je koffer moet stoppen, riskeer dan niet dat al je kleren ook vies worden: neem de douchemutsen die je in je hotelkamer krijgt en gebruik ze om je schoenen in te stoppen. Je zolen zullen niets bevuilen in je bagage.

7. Hotelsloffen

7. Hotelsloffen

Uri Tours/Wikimedia Commons

Wegwerpsloffen die je in de hotelkamer vindt worden na je vertrek weggegooid. Je kunt ze meenemen en in je koffer bewaren voor toekomstige reizen: je weet nooit wanneer ze van pas kunnen komen!

Advertisement

8. Gratis spullen

8. Gratis spullen

Pixabay

Niet alleen linnengoed en wegwerptoiletartikelen: hotelkamers zijn vaak ook uitgerust met tal van andere accessoires die beschikbaar zijn voor gasten die ze mee naar huis willen nemen. Veel kamers zijn bijvoorbeeld uitgerust met een waterkoker en een selectie thee en koffie, die je ter plekke kunt nuttigen of mee naar huis kunt nemen. Maar dat niet alleen. In sommige gevallen kunnen pennen, potloden, paraplu's en mokken ook veilig mee naar huis worden genomen. Vraag ernaar bij de receptie van je hotel. 

Welke strategieën pas jij toe om met een gerust hart van je vakantie te genieten?

Advertisement