Probeer deze briljante trucs voor een vlekkeloze en glanzende vloer

door Natasja

17 September 2023

Probeer deze briljante trucs voor een vlekkeloze en glanzende vloer
Advertisement

Het schoonmaken van de vloer is iets wat je dagelijks doet en dat soms niet het resultaat oplevert waar je op gehoopt had: hoe vaak heb je niet direct na het schoonmaken naar de vloer gekeken en gerealiseerd dat het ondanks de zeer recente schoonmaakbeurt al vuil of vies is? Het gebeurt vaak dat het wassen van de vloer niet het gewenste effect heeft of dat het schoonmaakmiddel, hoewel het het vuil verwijdert, lelijke vlekken achterlaat op het oppervlak.

Zoals we weten zijn niet alle vloeren hetzelfde en voor sommige vloeren kan het schoonmaken nog moeilijker zijn dan voor andere. Afhankelijk van het materiaal waarvan de vloer is gemaakt, kun je dus verschillende trucjes toepassen om ervoor te zorgen dat de vloer altijd schoon en vlekvrij is, waarbij je alleen natuurlijke producten gebruikt die je altijd in de voorraadkast hebt staan.

We stellen hieronder enkele geniale trucs voor om ervoor te zorgen dat de vloer altijd perfect is.

Advertisement

Altijd schone vloeren met deze briljante trucs

Altijd schone vloeren met deze briljante trucs

Creativo

Het eerste wat je moet doen als je de vloeren schoonmaakt, is al het vuil, stof, haar en vuil verwijderen. Als je een stofzuiger hebt, wordt je taak zeker gemakkelijker, maar wat als je alleen een bezem hebt? Hoe ontzettend handig dit hulpmiddel ook is, het is niet altijd zo effectief in het verwijderen van stof, haar en vuil, zodat je vaak, als je oppervlakken een paar minuten later schoonmaakt, merkt dat ze weer stoffig zijn.

Een heel eenvoudige en briljante truc is om de bezem te bedekken met een plastic zak, die een elektrostatische lading zal produceren en stof, haar en vuil zal opsluiten, zodat ze zich niet door het huis kunnen verspreiden. Als je klaar bent met schoonmaken, hoef je alleen maar de zak te verwijderen en in de vuilnisbak te gooien voordat je verder gaat met de volgende wasbeurt.

Welke producten kun je gebruiken om de vloer te wassen zonder onaangename verrassingen aan het einde? Laten we daar samen achter komen.

Advertisement

Vloeren wassen met natuurlijke middelen

Vloeren wassen met natuurlijke middelen

Pxhere

Om onaangename geuren of lelijke vlekken te voorkomen, zijn er verschillende natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om de vloer te wassen:

  • het meest directe middel, waarmee je de vloer niet alleen effectief schoonmaakt maar ook ontsmet, is een mengsel van water en azijn; het enige wat je hoeft te doen is 500 ml witte azijn verdunnen in 4 liter water, en een paar druppels etherische olie naar keuze toevoegen als je een aangename geur wilt;
  • meng een handvol grof zout met een paar eetlepels azijn en los alles op in 4 liter water; gebruik dit mengsel niet op marmeren vloeren, want die kunnen beschadigd raken;
  • Marseillezeep kan in deze gevallen ook nuttig zijn: bereid een afwasmiddel door 100 g zeepvlokken of geraspte zeep op te lossen in 1 liter water en giet 100 ml ervan in een emmer met 4 liter water.
  • maak een mengsel van 4 liter water, 100 ml alcohol (beter die voor levensmiddelen, minder vervuilend) en 4 eetlepels baking soda; dit middel is ook geschikt voor aardewerk en marmeren vloeren
  • voor houten vloeren en parket ten slotte raden we een mengsel aan van 3 liter water, 2 eetlepels baking soda en 1 stuk Marseillezeep.

Hoe ga jij de volgende keer de vloer schoonmaken?

Advertisement