De inrichting: 8 dingen die je huis eruit kunnen laten zien alsof het rechtstreeks uit een tijdschrift komt

door Natasja

22 December 2022

De inrichting: 8 dingen die je huis eruit kunnen laten zien alsof het rechtstreeks uit een tijdschrift komt
Advertisement

Veel mensen willen hun huis chiquer, eleganter en verfijnder maken door middel van kleine interieurstrategieën. Niet iedereen slaagt daar echter zo gemakkelijk in.

Het is één ding om een goed ingericht appartement en een georganiseerde woonomgeving, van alles voorzien, te hebben. Het is heel wat anders om ervoor te zorgen dat dat de inrichting verfijnd, trendy, mooi en indrukwekkend is, alsof het rechtstreeks uit een tijdschrift komt.

Er zijn echter een aantal trucs, elementen en accessoires die in dit opzicht bijzonder handig en nuttig zijn. Wij tonen je er hieronder een aantal waaruit je inspiratie kunt halen.

Advertisement

Sculpturen van steen en mos die verlaten eilanden in het midden van de zee voorstellen, zijn ongetwijfeld een bijzondere en schilderachtige truc die een gewoon huis onmiddellijk een ongewone en verfijnde uitstraling kan geven.

Advertisement

Rieten manden zijn een accessoire dat vakmanschap en traditie combineert met ongelooflijk gemak en veelzijdigheid voor elke kamer in huis. Toch zijn ze zo'n chique inrichtingsaccessoire dat ze onmiddellijk een elegant en bucolisch beeld geven aan de badkamer, keuken, slaapkamer of elke andere hoek van de woning waar ze worden gebruikt. 

Lampen zijn dat element dat elke kamer onmiddellijk een romantische sfeer en een bijzonder verzorgde uitstraling kan geven. Door bijvoorbeeld ledverlichting of kaarsen toe te voegen aan een woonkamer wordt deze in een handomdraai omgetoverd tot een fotoshoot.

Een ander bijzonder gewild element dat je doorgaans aantreft in woningen uit een tijdschrift zijn poefs. Door een of meer ervan in een woonkamer te plaatsen en de kleur ervan misschien af te stemmen op de rest van het meubilair, wordt deze meteen esthetisch perfect.

En dan zijn er nog de lampen. Hoe excentrieker en origineler ze zijn, hoe meer ze de kamer een vleugje stijl geven die het geheel kan veranderen. De exemplaren op de foto hierboven, met glazen vazen aan de onderkant zijn hiervan een perfecte praktische demonstratie.

Advertisement

De hangmat is altijd een symbool geweest van verfijning en een romantische, onconventionele manier van inrichten. Of het nu gaat om een interieur, een veranda of een tuin, de aanwezigheid van een hangmat maakt onmiddellijk het verschil en maakt elke plek uniek en karakteristiek als weinig andere.

Een detail dat onbeduidend lijkt en toch een revolutie teweeg kan brengen in het uiterlijk van een badkamer zijn de flessen en dispensers van zeep en producten voor persoonlijke hygiëne. Ze allemaal hetzelfde kiezen en ze afstemmen op de omgeving is zeker een smaakvolle keuze die de badkamer omtovert tot een badkamer uit een tijdschrift.

Advertisement

En hier, tenslotte, is een element dat niet erg gebruikelijk of wijdverbreid is, maar echt origineel is. We hebben het over de gordijnen rond het bed die het veranderen in een baldakijn. Dit is een van de mooiste elementen voor de inrichting van een kamer. Het gebruik ervan kan het uiterlijk ervan ongelooflijk ten goede veranderen. Probeer het maar eens. 

Welke van deze ideeën heb je meteen in praktijk gebracht?

Advertisement