7 manieren om geld te besparen bij de verbouwing die prijzige fouten blijken te zijn

door Natasja

25 November 2022

7 manieren om geld te besparen bij de verbouwing die prijzige fouten blijken te zijn
Advertisement

Een huis renoveren is altijd een grote onderneming en mensen beginnen vaak met een budget en een geschatte duur die later te optimistisch blijken te zijn in vergelijking met de werkelijke behoeften. Dit alles kan leiden tot vertragingen, geschillen, boetes en een onevenredige stijging van de kosten. Om de droom van een huis op maat niet te zien vervliegen en onszelf een hoop rompslomp en tijdverlies te besparen, is het belangrijk dat we de werkzaamheden op de voet volgen en ons gedetailleerd informeren over de te volgen stappen, het in te dienen papierwerk en de status van de werkzaamheden naarmate deze vorderen.

Als je binnen een strak budget wilt blijven, moet je bovendien letten op bepaalde fouten die je in de min of meer verre toekomst duur kunnen komen te staan en mogelijk leiden tot verdere werkzaamheden direct na de zojuist voltooide werkzaamheden. Laten we samen uitzoeken waar je goed moet op letten.

1. Niet vertrouwen op competente vakmensen

1. Niet vertrouwen op competente vakmensen

Pexels

Hoe gepassioneerd en ervaren je ook bent op dit gebied, DIY is nooit aan te raden als het om renovatie gaat: je hebt een grondige kennis nodig van de materialen, de juiste timing, de te volgen werkzaamheden en procedures en de relevante voorschriften. Door te besparen op het inhuren van een professional riskeer je alleen maar je tijd en geld te verspillen.

Advertisement

2. De werkzaamheden te beginnen zonder een bouwvergunning

2. De werkzaamheden te beginnen zonder een bouwvergunning

Pexels

Als je niet de nodige bouwvergunningen bij de bevoegde instanties aanvraagt, riskeer je niet alleen dure boetes, maar kun je ook geen aanspraak maken op fiscale voordelen en kun je het onroerend goed in de toekomst niet te koop aanbieden. Om later vertragingen of onverwachte kosten te voorkomen, neem nu een paar dagen de tijd om al het papierwerk in orde te maken.

3. De goedkoopste offerte kiezen

3. De goedkoopste offerte kiezen

Pexels

Voordat je beslist met welk bedrijf je in zee gaat, moet je gedetailleerde offertes aanvragen en deze grondig bestuderen; als je je keuze uitsluitend baseert op de uiteindelijke kosten die in de offerte worden vermeld, leidt dit onvermijdelijk tot veel vertraging en kan dit in de toekomst tot problemen leiden. Wat is de echte reden voor zo'n lage offerte? Het is beter om deze vraag te beantwoorden voordat je het goedkoopste bedrijf inhuurt: essentiële werkzaamheden zijn misschien niet in de offerte opgenomen of je kunt in de nabije toekomst gedwongen worden om slechte materialen te vervangen.

4. Gebruik van slechte materialen

4. Gebruik van slechte materialen

Pexels

Besparen op de kwaliteit van de materialen zal er onvermijdelijk toe leiden dat je binnen zeer korte tijd opnieuw geld moet uitgeven, waardoor je veel meer kwijt bent dan wanneer je eersteklas materialen zou kopen. Je moet je aan het budget houden, maar probeer daarom een paar extra uitgaven te beperken of vermijd verfijnde afwerkingen in plaats van te investeren in producten van slechte kwaliteit.

5. Geen aandacht besteden aan de elektrische installatie

5. Geen aandacht besteden aan de elektrische installatie

Pexels

Bij het renoveren van een oud huis is het van het grootste belang om ook aandacht te besteden aan de elektrische installatie: huur een professionele elektricien in die de elektrische installatie en de stopcontacten veilig aanpast, ervoor zorgt dat alle bedrading correct is en een voldoende aantal schakelaars op de juiste hoogte installeert: als je kinderen hebt of van plan bent in de toekomst kinderen te krijgen, kan een te hoge schakelaar voor hen moeilijk bereikbaar zijn en zullen ze onvermijdelijk de muren bevuilen, waardoor er vaker geverfd moet worden; te weinig schakelaars daarentegen kunnen je dwingen in het donker door kamers of gangen te tasten. Let ook op het aantal en de plaats van de stopcontacten: zorg voor voldoende stopcontacten op strategische plaatsen waarvan je weet dat je ze nodig zult hebben, als je niet voortdurend verlengsnoeren en meervoudige contactdozen wilt gebruiken.

Advertisement

6. Het sanitair niet moderniseren

6. Het sanitair niet moderniseren

Pexels

Modernisering van het sanitair is ook essentieel: door oude leidingen te vervangen wanneer er al andere bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd, kun je ongemakken en de noodzaak van verdere werkzaamheden in de toekomst voorkomen. Als je het risico van gesprongen leidingen wilt vermijden en ervoor wilt zorgen dat de kranen perfect functioneren, profiteer van de renovatie om ook het sanitair te moderniseren.

7. De ruimtes niet goed inschatten

7. De ruimtes niet goed inschatten

Pexels

Dit punt hangt samen met het eerste: als je vertrouwt op DIY of niet-competente vakmensen, loop je het risico dat het ontwerp onnauwkeurig is en geen rekening houdt met de beschikbare ruimte en al het meubilair. Het is essentieel om in gedachten te houden hoeveel en welke meubels de verschillende kamers zullen bezetten en hoeveel van de ruimte vrij zal blijven. Heb je genoeg ruimte om je comfortabel te voelen? Voordat je de indeling van het huis plant, moet je de inrichting tot in detail regelen.

Ben je klaar om de werkzaamheden te laten starten?

Advertisement