De kamer de hele nacht koel houden is mogelijk, zelfs bij de ergste hittegolven!

door Natasja

12 Juli 2023

De kamer de hele nacht koel houden is mogelijk, zelfs bij de ergste hittegolven!
Advertisement

De zomer is eindelijk aangebroken, en daarmee ook de verzengende hitte; het is moeilijk om verfrissing te vinden op deze warme dagen, zelfs 's avonds als het bedtijd is en de thermometer thuis nog maar nauwelijks zakt. 

Als de warmte van de zomernachten aanhoudt, is het moeilijk om goed te slapen en als je het niet een beetje koel kunt houden in de slaapkamer, kunnen de nachten erg lang en vermoeiend zijn. En hoewel airconditioners de meest effectieve oplossing lijken te zijn, zijn ze helaas niet altijd binnen handbereik, omdat ze erg duur zijn en zeker geen milieuvriendelijke producten. 

Gelukkig zijn er veel trucs die je kunt toepassen om je koel te houden tijdens de warme zomernachten en we stellen er hieronder een paar voor.

Advertisement
Creativo

Creativo

Er zijn verschillende trucs die je kunt gebruiken om je kamer koel te houden tijdens zomernachten:

  • Een eerste onfeilbare truc is om een licht katoenen laken nat te maken met koud water en op het bed te leggen. Door de langzame verdamping van het water blijft je kamer de hele nacht koel. Als je echter niet houdt van het gevoel van een vochtig laken op je huid, kun je het voor een raam hangen. De lucht die binnenkomt zal er doorheen gaan, waardoor er een koel briesje ontstaat tijdens de nacht.
  • Het openen van alle deuren en ramen tijdens de koelere uren van de dag en nacht helpt om de lucht te laten circuleren en koel te houden; vergeet daarentegen niet om luiken en gordijnen te sluiten tijdens de warmere uren om te voorkomen dat er te veel warmte je kamers binnenkomt. Je kunt ook een ventilator voor een open raam zetten om het verkoelende effect te vergroten.
  • Zet een kom met ijskoud water of ijs voor de ventilator: door op het water of ijs te blazen, zal de ventilator een koel briesje creëren dat de temperatuur onmiddellijk zal doen dalen.
  • Waterflessen kunnen ook handig zijn om de hitte te bestrijden: leg ze in de vriezer en wikkel er voor het slapengaan een in een doek en neem hem mee naar bed.
  • Een laatste truc om op zijn minst het idee van koelte te geven, is om alle elektrische apparaten uit te zetten, inclusief lampen, om te voorkomen dat ze een gevoel van warmte opwekken. 

Als je deze tips opvolgt, zal je slaap niet zo snel verstoord worden door warmte, zelfs niet tijdens de warmste zomernachten. 

Advertisement