Strak en gespierd na je 50ste met Demi Moore's dieet en workout

door Natasja

07 Juli 2023

Strak en gespierd na je 50ste met Demi Moore's dieet en workout
Advertisement

Het verstrijken van de jaren brengt een aantal fysiologische veranderingen met zich mee, zodat we ons vaak op 50-jarige leeftijd bevinden met een lichaam dat al wat zwaarder is door de vertraging van de stofwisseling en de overgang die nadert of al is aangebroken. Voor veel mensen ijkt het een utopie om na deze leeftijd in vorm te blijven, maar veel vrouwen bewijzen dat dit niet zo hoeft te zijn.

Of het nu gaat om filmsterren, tv-beroemdheden of bekende atleten - er zijn veel vrouwen die er na hun 50ste met de juiste combinatie van inzet, training en dieet in slagen om hun lichaam strak en slank te houden en te pronken met hun benijdenswaardige lichaam.

Een voorbeeld hiervan is Demi Moore, de bekende ster uit Ridley Scott's meesterwerk 'G.I. Jane', die, nu ze 60 is, nog steeds hetzelfde perfecte lichaam heeft. Wat is haar geheim? Laten we daar samen achter komen.

Advertisement

Raw Food-Dieet

De eerste pijler van een gezond en fit lichaam is zeker het dieet, dat moet bestaan uit gezond en gezond voedsel. Demi Moore heeft het rauwe dieet overgenomen, wat inhoudt dat ze voornamelijk rauw voedsel eet, in de overtuiging dat het gezonder is dan gekookt voedsel, omdat koken de voedingswaarden van voedsel verandert. Dit dieet staat alleen marineren en stomen toe, zachtere kookmethodes die minder of geen verlies van de voedingswaarde van het voedsel toestaan.

Het rauwe dieet van Demi Moore bestaat daarom uit de consumptie van veel rauw fruit en rauwe groenten, uitstekend voor hun vitamine- en vezelinname, vergezeld van vetarm eiwitvoedsel zoals wit vlees, peulvruchten en magere kaas.

Vergeet echter niet dat het een goed idee is om een voedingsdeskundige te raadplegen en specifieke onderzoeken uit te voeren voordat je een nieuw voedingsschema aanneemt.

Advertisement

Training

Het tweede sleutelelement in het recept voor een strak en fit lichaam is training, die ook met toewijding moet worden uitgevoerd nadat je je gezondheidstoestand hebt laten controleren en zonder te improviseren. Wandelen, fietsen of de hometrainer en hardlopen zijn goede aerobe trainingen die je ook zelfstandig kunt doen, maar je kunt ook thuis oefeningen afwisselen voor optimale resultaten.

Demi Moore's trainingsroutine bestaat uit sessies van 15 herhalingen van de volgende oefeningen 3 keer per dag, elke dag.

  • Omgekeerde crunches: ga op je rug liggen met je benen gestrekt, til ze op tot 90 graden en probeer je knieën naar je borst te brengen. Houd deze positie een paar seconden vast voordat je je benen terugbrengt naar 90 graden.
  • Jack Knife Sit-up: ga op je rug liggen met je benen gestrekt en je armen boven je hoofd, til je ledematen en bovenlichaam omhoog, adem dan uit en laat je armen en benen langzaam naar de grond zakken.
  • Mountain climb twist: ga met je gezicht naar beneden liggen, plaats je handen op schouderhoogte en ga omhoog op je armen en punten van je tenen. Buig nu je rechterbeen naar voren en schuif het onder je linkerbeen, keer dan terug naar de positie. Wissel af met het andere been.

De geliefde actrice voegt ook dans en gewichtheffen toe aan deze oefeningen; wat dacht je ervan om aan de slag te gaan?

Advertisement