Maak je buik in 2 weken strak met deze 5 oefeningen van 30 seconden

door Natasja

13 Mei 2023

Maak je buik in 2 weken strak met deze 5 oefeningen van 30 seconden
Advertisement

Wil je voor de zomer in vorm komen door je buik te verstevigen, maar heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan of regelmatig te sporten? Je moet je nog niet toegeven aan een weinig strak lichaam. Wist je dat je dit probleem kunt oplossen met een paar eenvoudige en korte oefeningen thuis?

De methode die je kan helpen heet Interval Training en bestaat uit het afwisselen van sets en herhalingen van verschillende intensiteit met rustperiodes. Deze modaliteit kan worden toegepast op training voor elke sportdiscipline, vooral aërobe, en helpt je sneller lichaamsvet te verminderen, meer calorieën te verbranden en tegelijkertijd je algemene welzijn en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Dus hoe kun je je buik in slechts twee weken verstevigen? Alles wat je nodig hebt zijn deze 5 oefeningen van elk 30 seconden.

Advertisement

1. Rotatie van de heupen

1. Rotatie van de heupen

MypersonaltrainerTV/YouTube

Ga op handen en knieën zitten, span je buik- en bilspieren aan en beweeg je heupen afwisselend naar rechts en naar links. Een serie van 20 herhalingen aan elke kant.

Advertisement

2. Donkey kicks

Begin in dezelfde positie als de vorige oefening, til dan langzaam je rechterbeen naar achteren, alsof je wilt schoppen. Herhaal dit 20 keer voor elk been.

3. Mountain climbers

Misschien wel een van de meest effectieve oefeningen om de buik te verstevigen, de mountain climber is ook heel gemakkelijk uit te voeren. Begin vanuit buikligging en til jezelf op met je handen op de grond op schouderhoogte en je benen recht met je tenen rustend op de grond. Trek je benen afwisselend naar je borst, alsof je een berg beklimt. Eén set van 30 seconden.

4. Plank met arm en been liften

4. Plank met arm en been liften

giovannicestone_coach/YouTube

Begin vanuit de plank positie, til je rechterarm en linkerbeen op door ze voor en achter je uit te strekken, keer dan terug naar de beginpositie en herhaal aan de andere kant. Herhaal de oefening 20 keer aan elke kant.

5. Intens op de plaats lopen

5. Intens op de plaats lopen

Bomber Kri/YouTube

Buig in staande positie je knie en rechterarm en probeer je knie zo dicht mogelijk bij je buik te brengen, totdat ze elkaar raken. Herhaal dit gedurende 1 minuut.

Als je het doorzettingsvermogen hebt om deze oefeningen elke dag te herhalen, zul je binnen twee weken de eerste zichtbare resultaten zien. Probeer het eens en de praktijk zal het uitwijzen!

Advertisement