Kokosolie: hoe je het op je haar aanbrengt om het gezonder, mooier en glanzender te maken

door Natasja

26 Juni 2023

Kokosolie: hoe je het op je haar aanbrengt om het gezonder, mooier en glanzender te maken
Advertisement

Kokosolie is een natuurlijk ingrediënt met veel gunstige eigenschappen voor de gezondheid, of het nu wordt verwerkt als voedsel of in cosmetica. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat kokosolie helpt gezonder en fitter te blijven, beschermt tegen bacteriën en gisten en een betere conditie van de huid en het haar bevordert.

Deze eigenschappen zijn te danken aan de aard van de vetzuren die het bevat. Hoewel het verzadigde vetzuren zijn zoals die in vlees en zuivelproducten, verschillen ze van deze laatste omdat ze middellange keten hebben. Daarom hebben de inwoners van tropische landen, vooral Sri Lanka, dat de grootste producent is, er een wellnessgeheim van gemaakt.

Vandaag tonen we je de toepassingen van deze krachtige olie op het haar, voor fantastisch haar zonder al te veel moeite.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Er zijn veel toepassingen voor kokosolie in haarverzorging:

  • gespleten haarpunten: omdat het bestaat uit vetzuren met een middellange keten, die gemakkelijker en dieper in het haar doordringen, kan het gespleten haarpunten beschermen en herstellen. Als je een uur of twee tijd hebt om aan jezelf te besteden, breng dan verwarmde kokosolie tot het vloeibaar is aan op alle lengtes, ontklit het goed en wikkel je haar in een handdoek of douchecap. Laat het minstens 30 minuten inwerken, bij voorkeur een uur, en was het daarna met shampoo.
  • snelle groei: als je je haar sneller wilt laten groeien, ontwar de klitten dan 's avonds voor je naar bed gaat, los de kokosolie op en breng het met een lichte massage aan op de hele hoofdhuid. Laat het een nacht intrekken en gebruik daarna je normale shampoo.
  • bescherming tegen de zon: om je haar te beschermen tegen UV-schade, smelt je de kokosolie en breng je het aan op het hele haar.

Advertisement
hiarthairofficial/Reddit

hiarthairofficial/Reddit

  • Dagelijkse ontklitter: mensen met lang of krullend haar weten hoe moeilijk het is om het klitvrij te houden. Je kunt jezelf helpen door verwarmde kokosolie van de punten naar de wortels aan te brengen en zachtjes in te masseren. Ontwar het haar met een kam met brede tanden of met je vingers, laat het 30 minuten intrekken, kam het dan normaal door en föhn het droog.
  • Roos: kokosolie kan ook heel goed helpen tegen roos als het op de hele hoofdhuid wordt gemasseerd. Laat het een nacht intrekken en gebruik dan een normale, neutrale shampoo.
  • Kleurbasis: door snel en diep in het haar door te dringen, helpt kokosolie om kleuren beter te fixeren en hun glans en schoonheid voor lange tijd te behouden. Meng de gesmolten kokosolie met de verfkruiden en breng het op de normale manier aan. Als de kleur klaar is, spoel je het uit met lauw water en wikkel je je haar in een handdoek.

Heb jij al kokosolie gebruikt? Op welke manier?

Advertisement