De 7 effectieve natuurlijke middelen om donkere en gebarsten ellebogen weer licht en glad te maken

door Natasja

04 Juli 2023

De 7 effectieve natuurlijke middelen om donkere en gebarsten ellebogen weer licht en glad te maken
Advertisement

Hoe sterk of kwetsbaar de huid ook is, we zien allemaal vroeg of laat donkere, droge of gebarsten plekken op de ellebogen. Er kunnen veel factoren zijn die dit probleem veroorzaken, van uitdroging tot eetstoornissen tot eenvoudige ophoping van celresten en vuil.

Hoewel het onmiddellijk verhogen van de vochtinname de voortgang van het probleem kan helpen stoppen, zijn er specifieke middelen nodig om de plekken die zich al hebben gevormd te elimineren en vaak is het gebruik van een vochtinbrengende crème niet voldoende. Daarom kun je je toevlucht nemen tot eenvoudige huismiddeltjes die je niet alleen helpen om verdikkingen en ruwe plekken te verwijderen, waardoor de ellebogen weer perfect glad worden, maar die ook die lelijke donkere vlekken verwijderen.

Pixabay

Pixabay

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die je kunt gebruiken om het probleem van droge, donkere plekken op de ellebogen te verhelpen:

  • Dieet: de eerste, belangrijke remedie om dit probleem te bestrijden is, zoals we al zeiden, van binnenuit handelen, altijd zorgen voor het juiste niveau van hydratatie en jezelf voeden met gezond, natuurlijk voedsel, met veel fruit en groenten om ervoor te zorgen dat je altijd de nodige vitamine-inname hebt (vooral vitamine A).
  • Goudsbloem: goudsbloem staat bekend om zijn verzachtende en kalmerende, maar ook antibacteriële en helende eigenschappen. Het gebruik van calendulazalf kan daarom helpen om het juiste vochtniveau voor de huid te garanderen en de genezing te bevorderen in het geval van kleine huidlaesies.
  • Citroen: citroen staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen en wordt ook vaak gebruikt als blekend middel. Je brengt het sap aan op de donkere ellebogen, door er direct een schijfje op te wrijven of door het te mengen met een neutraal reinigingsmiddel, en laten het een paar minuten intrekken. Vergeet niet om het behandelde gebied na het afspoelen te hydrateren.
  • Baking soda: het meest gebruikte natuurlijke bleekmiddel. Je kunt het wekelijks op je ellebogen aanbrengen en mengen met water en zout voor een meer uitgesproken exfoliërende werking.
  • Kokosolie: rijk aan verzadigde vetzuren, zeer voedend en antioxidant en een van de vele toepassingen is ook het aanbrengen op de huid om deze te beschermen tegen uitdroging, verdikking en pigmentatie. Ook perfect bij verdikkingen op de hielen.
  • Komkommer: als je huid erg kwetsbaar is of laesies heeft, kun je er een schijfje komkommer op aanbrengen, waardoor je de gewenste resultaten krijgt met een zachtere aanpak.
  • Haver: gemengd met water en zout in een dikke pasta, is dit een perfecte scrub om te gebruiken op de ellebogen om ze gladder te maken door onzuiverheden en dode cellen te verwijderen.

Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Advertisement