Bottleneck bangs: de pony die iedereen goed staat

door Natasja

17 Juni 2023

Bottleneck bangs: de pony die iedereen goed staat
Advertisement

Wel een pony, geen pony: er zijn mensen die er goed uitzien met en zonder, en mensen die gedwongen worden tot een drastische keuze. Meestal zijn het de gezichtsvorm en het haartype die de doorslag geven, maar dat is maar tot op zekere hoogte waar. Tenminste, dat lijkt zo te zijn totdat de pony in kwestie een zogenaamde bottleneck pony is. Het is in feite een stijl die bij iedereen lijkt te passen: lang of kort haar, licht of donker, langere of rondere gezichten enz.

Waarom is het zo succesvol? En hoe ziet het eruit? Lees verder voor meer informatie.

Advertisement

Op het eerste gezicht lijken ze op curtain bangs, d.w.z. de 'gordijn'-pony die een gordijn van haarlokken op het voorhoofd creëert. In werkelijkheid zijn het echter de details die het verschil maken: de lokken zijn tussen de 3 en 6 centimeter lang, reiken tot aan de wimpers en omlijsten de jukbeenderen met 'franjes' aan de zijkant. De reden voor de naam ligt in het feit dat ze lijken op de kromming van de hals van een fles, omdat ze bovenaan korter zijn en dan geleidelijk langer worden naarmate de kromming rond de ooghoek en over de jukbeenderen loopt.

Advertisement

Een van de sterke punten is dat de bottleneck bangs heel gemakkelijk te stylen zijn: niet alleen omdat je het haar steiler of golvend kunt laten, maar vooral omdat je dagelijks kunt beslissen of je veel haar laat zitten om het gezicht te bedekken, of langere lokken achter de oren laat zitten (of zelfs maar één) of ze met haarclips vastzet, of de lokken met het haar op het hoofd verbindt.

Hierdoor is de pony goed in model te brengen, niet alleen zodra je de kapsalon verlaat, maar ook wanneer de pony de vorm een beetje begint te verliezen en langer wordt, vooral aan de zijkanten.

Deze pony is uitgegroeid tot de favoriete stijl van veel mensen over de hele wereld en zelfs onder Hollywoodsterren en andere beroemdheden is er geen tekort aan bewonderaars die bij verschillende gelegenheden zo'n pony laten zien. Sommige actrices, hebben zich zelfs 'bekeerd' tot een pony, zoals Kristen Stewart die een kapsel met prachtige bottleneck bangs had in de talkshow The Late Show With Stephen Colbert.

Wat denk je, wil je deze stijl ook proberen?

Advertisement