Geen wasdroger? Laat de wasmachine je helpen sneller te drogen

door Natasja

16 Juni 2023

Geen wasdroger? Laat de wasmachine je helpen sneller te drogen
Advertisement

Als het weer zonnig en winderig is, is de was doen bijna een plezier (we benadrukken 'bijna'), al was het maar omdat we kleding zo gemakkelijk buiten of bij het raam kunnen ophangen en op natuurlijke wijze kunnen laten drogen - wat vaak de beste manier is om kleding te behouden en het risico op onaangename geuren te vermijden.

Op druilerige dagen of als het koud is, is het echter een groter problema om geen wasdroger te hebben om de droogtijd te halveren... Tenzij je waar mogelijk gebruik maakt van een van de programma's van de wasmachine! Lees verder om te ontdekken waar we het over hebben.

Advertisement
rawpixel.com

rawpixel.com

We weten allemaal dat het kiezen van het juiste programma voor elke stof een fundamentele stap is op weg naar een uitstekende was. Bovendien weten we dat het centrifugeren een waardevolle bondgenoot is als het gaat om het verwijderen van overtollig water uit de was, maar het is ook waar dat het energie verbruikt en bovenal agressief kan zijn voor bepaalde meer delicate stoffen.

Met dit alles in gedachten kunnen we het centrifugeprogramma dus gebruiken als oplossing voor het gebrek aan een wasdroger en proberen droge kleren te krijgen in een kortere tijd. 

Hoe doe je dat? Je wacht gewoon tot het apparaat het einde van de gekozen wascyclus heeft bereikt en in plaats van het wasgoed uit de trommel te halen, laten we het daar liggen. Maar met een toevoeging: we leggen een schone, droge handdoek in de trommel, midden tussen de rest van het wasgoed. Om pluizen te voorkomen, kun je de kleur van de handdoek het beste zo goed mogelijk laten overeenkomen met die van de gewassen kleding. Het plaatsen van de handdoek zorgt ervoor dat deze al het water kan absorberen dat vrijkomt uit de stoffen tijdens het extra centrifugeren, en helpt tegelijkertijd de stoffen een beetje te beschermen.

Denk er echter aan dat het bij het wassen van wol, zijde, linnen en andere zeer kwetsbare stoffen en textiel niet aan te raden is om het centrifugetoerental te verhogen of het centrifugeerprogramma te verlengen. In andere gevallen kan een eenvoudige truc als deze echter een redder in nood zijn!

Advertisement