Breng orde in huis met behulp van deze 12 organisatie artikelen

door Natasja

04 Juli 2023

Breng orde in huis met behulp van deze 12 organisatie artikelen
Advertisement

Als rommel thuis de overhand begint te krijgen, is het moeilijk om er een eind aan te maken voordat het ons overweldigt. Na verloop van tijd lopen zelfs de meest opgeruimde en precieze mensen het risico dat hun huis vol staat met talloze meer of minder bruikbare voorwerpen. Daarom is het organiseren van ruimtes van fundamenteel belang als je je huis opgeruimd wilt houden.

We weten allemaal dat een opgeruimde omgeving ons helpt om ons comfortabeler te voelen en productiever te zijn, dus waarom zouden we niet zorgen voor orde in huis? Er zijn tegenwoordig veel hulpmiddelen die ons kunnen helpen om de ruimtes in ons huis beter te organiseren en te beheren, zelfs en vooral als het huis erg klein is en we het gevoel hebben dat we ze moeten uitvinden.

Hieronder stellen we 12 organisatie artikelen voor die je zullen helpen om je huis in een mum van tijd op orde te brengen.

1. Deurrekken

1. Deurrekken

Tatiana Morales/Amazon

Vooral als er weinig ruimte is, kun je met deurrekken opbergruimte verkrijgen op plekken waar het onmogelijk lijkt om die te vinden. Uitgerust met haken die gemakkelijk aan deuren kunnen worden gehangen, zonder gaten of stickers, helpen deze rekken je een plek te vinden voor al die voorwerpen, zoals cosmetische en gezondheidsproducten, knuffeldieren, schrijfwaren, die je graag altijd als voorraad in huis hebt.

Advertisement

2. Kledingkastverdelers

2. Kledingkastverdelers

Annie/Amazon

Het lijkt vanzelfsprekend, maar voor een betere organisatie van de kledingkast zijn verdelers essentiële onderdelen. Naarmate de dagen verstrijken, kunnen kleding, accessoires en veelgebruikte spullen zich mengen en zich ophopen, waardoor zelfs de anders zo opgeruimde kamer er rommelig uitziet. Verdelers in kledingkasten helpen je om je spullen gescheiden te houden op soort, gebruik of doel en helpen je om het langer netjes te houden.

3. Smal kastje op wielen

3. Smal kastje op wielen

tiffyhtesweety/Amazon

Er zijn veel lege ruimtes die je in elke kamer van het huis kunt vinden. Veel van deze ruimtes lijken onbruikbaar omdat ze te smal zijn, zoals de lege ruimte tussen het sanitair en de muren in de badkamer of tussen de koelkast en de muur of achter de deur of zelfs tussen twee meubels of apparaten in de keuken. De huidige kastjes op wielen bestaan ook in slank formaat en zijn daarom perfect geschikt voor deze kleine ruimtes die je anders niet zou kunnen benutten.

4. Steelpannenhouder

4. Steelpannenhouder

MszY/Amazon

We hebben altijd de pannen zomaar in kasten gestapeld, maar hoeveel handiger is een pannenhouder? Met dit waardevolle hulpmiddel kun je pannen en steelpannen goed organiseren, heb je meer ruimte in de kasten en lades en hoef je ze minder vaak te vervangen, omdat je ze zorgvuldiger opbergt.

5. Tandenborstelhouder dispenser

5. Tandenborstelhouder dispenser

Kristin baker/Amazon

De klassieke tandenborstelbeker is ongetwijfeld handig, maar een tandenborstelhouder met tandpastadispenser om aan de muur te hangen is nog beter. Geen rommel op het blad, geen gedoe om tandpasta op je tandenborstel te doen als je je tanden poetst. Wat wil je nog meer?

Advertisement

6. Draaibare make-up houder

6. Draaibare make-up houder

Huihui/Amazon

Meestal hebben vrouwen altijd duizenden producten in de badkamer liggen voor make-up. En elke keer als je iets nodig hebt, zoek je urenlang in lades en kasten om je te herinneren waar je het de vorige keer hebt neergelegd. Met de roterende make-up organizer kun je al je producten ordenen en heb je ze altijd bij de hand.

7. Houder voor post en sleutels

7. Houder voor post en sleutels

Martha Vanegas/Amazon

Waar gooi je meestal de post, sleutels, tassen en rugzakken neer als je thuiskomt? Sommige mensen gooien ze op de grond, anderen op de bank en weer anderen nemen ze mee naar de slaapkamer of keuken. Dus waarom koop je geen praktische houder met haken voor je sleutels? Hang het aan de muur achter de deur en je hebt het altijd bij de hand. En post, sleutels en tassen liggen altijd op hun plaats.

Advertisement

8. Verticaal schoenenrek

8. Verticaal schoenenrek

Alicia Morquecho/Amazon

We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk het is om schoenen uit te doen als je het huis binnenkomt. Het is dus logisch om een schoenenrek in de hal van het huis te zetten, klaar om de schoenen te verwelkomen zodra je door de deur loopt en om je te verwennen met de pantoffels die meteen klaar zijn voor gebruik. Tegenwoordig zijn er ook hele smalle, die verticaal lopen en ook achter deuren passen. Hoe handig!

9. Tassenorganizer

9. Tassenorganizer

trekker/Amazon

Tassen zijn altijd erg volumineus in de kledingkasten, niet alleen vanwege de ruimte die ze innemen, maar ook omdat we altijd bang zijn ze te verpesten als we ze opbergen. Een hangende organiser om ze allemaal in op te bergen is precies wat we nodig hebben.

Advertisement

10. Deurzak voor vuile was

10. Deurzak voor vuile was

Danielle/Amazon

Als de badkamer of wasruimte erg krap is, is het optimaliseren van de ruimte van het grootste belang. Daarom is de deurzak voor vuile was die direct achter de deur hangt zo handig.

11. Lade organizer

11. Lade organizer

DLTK/Amazon

Met praktische dozen van verschillende grootte in de lades vindt elk voorwerp eindelijk zijn eigen specifieke plek en weet je altijd waar je moet zoeken. Of het nu gaat om schrijfwaren, sieraden of cosmetica, vanaf nu raakt niets meer zoek in de lades.

Advertisement

12. Opberghouders

12. Opberghouders

Newel/Amazon

Of het nu gaat om de kleding voor het komende seizoen, schrijfwaren, cosmetica of handig DIY gereedschap voor in de garage, plastic bakken zijn altijd perfect om ze in op te bergen. Vaak voorzien van wieltjes, zijn ze ook gemakkelijk te vervoeren bij veel gelegenheden. En bovenal besparen ze je de moeite van het zoeken, omdat we je kunt labelen en ze in veel gevallen doorzichtig zijn.

Heb jij het juiste hulpmiddel gevonden?

Advertisement