4 hoeken van het huis die absoluut opgeruimd moeten zijn voor de zomer aanbreekt

door Natasja

15 Juli 2023

4 hoeken van het huis die absoluut opgeruimd moeten zijn voor de zomer aanbreekt
Advertisement

De komst van de zomer brengt het verlangen met zich mee om naar buiten te gaan, om vele uren in de buitenlucht en in goed gezelschap door te brengen, om te genieten van de warmte en de zon, om de dagen door te brengen op het strand of om nieuwe plaatsen te ontdekken, om te barbecueën met goede vrienden of om verfrissing te zoeken tijdens lange wandelingen op het platteland, in het bos of in de bergen.

Wat je favoriete activiteit ook is, het risico is altijd dat je niet voorbereid bent op de komst van de zomer door de rommel in huis, waardoor je veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar alles wat je nodig hebt voor je activiteiten. Je kleding wisselen in de lente en de herfst is een taak die je elk jaar uitvoert, of je het nu leuk vindt of niet, dus waarom zou je er niet van profiteren om ook op te ruimen?

Hier zijn vier hoeken van je huis die je absoluut moet opruimen voordat het zomer wordt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om niet onvoorbereid te zijn en met volle teugen van het warme seizoen te genieten, zorg je ervoor dat je deze 4 zaken op tijd op orde hebt:

1. Kledingkast: het eerste waar je aan denkt bij seizoenswisselingen is de kledingkast. Het begin van een nieuw seizoen is in feite een goed moment om de balans op te maken en te bepalen welke kleding je weg kunt doen om ruimte te maken voor het nieuwe in de kledingkast, maar ook om kleding en accessoires van het seizoen dat op het punt staat te beginnen naar een meer toegankelijke plek te verhuizen. Als je 's ochtends alles bij de hand hebt, kun je je gemakkelijker en sneller aankleden.
2. Linnengoed: een kast of lade die veel mensen over het hoofd zien is de linnenkast, in de valse veronderstelling dat deze eeuwig meegaat. In werkelijkheid verliezen handdoeken snel hun witheid, de helderheid van hun kleuren en hun geweldige absorptievermogen. Hetzelfde geldt voor lakens en slopen, die met soms ontwapenend gemak vlekken kunnen maken of kunnen scheuren. Profiteer van de seizoenswisseling in de lente om oud, versleten bed- en badlinnen te vervangen. Je kunt het recyclen voor het strand of het zwembad of het in stukken knippen en hergebruiken als poetslap.
3. Garage: zelfs je garage heeft af en toe een schoonmaakbeurt nodig. Voor veel mensen is het een echte dumpplaats voor oude voorwerpen en gebruiksvoorwerpen die misschien al lang kapot of ongebruikt zijn; de komst van de zomer is het ideale moment om de garage helemaal leeg te maken en je te ontdoen van al die oude spullen die je nog steeds bewaart hoewel ze al lang niet meer bruikbaar zijn. Hoeveel beter zou het zijn als je in een paar minuten de barbecue kunt vinden om met vrienden te barbecueën?
4. Cosmetica en zonnebrandcrèmes: last but not least moet de cosmeticakast regelmatig worden opgeruimd om al die producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken weg te doen. Deze producten verliezen namelijk enkele maanden na opening hun werkzaamheid en de houdbaarheidsdatum wordt op de verpakking aangegeven met het symbool van een geopende fles en een nummer. Dit geldt in het bijzonder voor zonnebrandproducten, insectenwerende middelen, geneesmiddelen en sanitaire producten. Je wilt je vakantie zeker niet onherstelbaar verpesten door je te verbranden door de zon of vervelende insecten te herbergen, en misschien te ontdekken dat je niet alles hebt wat je nodig hebt in je EHBO-doos. Het is veel beter om alles voor het seizoen te controleren en te vervangen wat je niet meer nodig hebt.

Nu ben je echt klaar voor het warme seizoen!

Advertisement