Vochtig en glanzend haar met hair oiling: probeer deze beautytrend die een rage is op TikTok

door Natasja

05 Augustus 2022

Vochtig en glanzend haar met hair oiling: probeer deze beautytrend die een rage is op TikTok
Advertisement

Een traditionele behandeling voor dik, glanzend en gehydrateerd haar die uit het Oosten komt en het web heeft veroverd, waar velen hun mening geven over de verschillende schoonheidsremedies die te proberen zijn.

Deze keer hebben we het over hair slugging of hair oiling, een van generatie op generatie doorgegeven haarverzorging, die wordt gebruikt om het haar 's nachts diep te voeden met behulp van - je raadt het al - plantaardige oliën, die urenlang blijven inwerken. Lees verder om te ontdekken waar dit over gaat.

via @abbeyyung/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @abbeyyung/TikTok

Video tutorial via @abbeyyung/TikTok

Net als zo veel andere mensen, probeerde @abbeyyung op TikTok (https://www.tiktok.com/@abbeyyung/video/7079146473836891435) dit middel en was er enthousiast over. Wat houdt het precies in?

Wat nodig is: er bestaan vele recepten, soms echte familiegeheimen, waarin plantaardige oliën en misschien zelfs enkele additieven vakkundig worden vermengd met essentiële oliën of zelfs kruiden. Meestal wordt het gebruik van sesamolie, zoete amandelolie, olijfolie, kokosolie, arganolie aan te bevelen. Je kunt over elke olie wat te weten komen, rekening houdend met individuele behoeften: voedend, tegen haaruitval, enz. Van de essentiële oliën om toe te voegen, kun je kiezen uit lavendel, rozemarijn, ylang ylang of pepermunt.

Houd ook een sok, een elastiekje (of meer dan een) en een handdoek klaar.

Hoe gaat je te werk?

    1. Giet de olie (of je mengsel, misschien zelfs met een paar druppels essentiële olie van je keuze) in een kleine kom, zonder te overdrijven met de hoeveelheid - zelfs een paar eetlepels zijn prima, je kan altijd nog wat toevoegen.
    2. Doop je vingertoppen in de olie en masseer de wortels met ronddraaiende bewegingen.
    3. Verdeel vervolgens met zachte, methodische bewegingen een dun laagje olie over de hele lengte van het haar.
    4. Wanneer al het haar met olie is behandeld, maak dan een vlecht of staart.
    5. Doe de hele vlecht of staart in een sok en maak het vast met een elastiekje.
    6. Bedek je kussen in bed met een handdoek en... ga lekker slapen! Laat de behandeling 's nachts inwerken.
    7. Spoel je haar de volgende ochtend uit met een beetje milde shampoo tot je voelt dat het niet meer zo vet en droog is als anders.

Als je haar meestal vet of heel fijn is, is het beter deze techniek niet te overdrijven en je te beperken tot één of twee behandelingen per maand. Je kunt ook met je kapper overleggen over de frequentie en het soort olie dat het beste bij jouw haar past! Heb je deze methode wel eens geprobeerd?

Advertisement