Je jonger voelen met een nieuw kapsel: 3 handige tips

door Natasja

21 Mei 2023

Je jonger voelen met een nieuw kapsel: 3 handige tips
Advertisement

Vaak is de reden waarom we naar de kapper gaan op zoek naar een nieuwe look de wens om ons jonger te voelen en er jonger uit te zien. En inderdaad, het juiste kapsel kan ons een jongere, frissere uitstraling geven, als we de moed hebben om iets nieuws te proberen.

Bij de keuze is het echter niet voldoende om uit te gaan van de meest modieuze modellen, maar moeten we ook rekening houden met de kenmerken van ons gezicht, zodat het resultaat aan de verwachtingen voldoet: wie bijvoorbeeld een rond gezicht heeft, moet beweging geven aan de slapen en het voorhoofd door de voorkeur te geven aan een kapsel tot bij het sleutelbeen, terwijl voor een vierkant gezicht rechte kapsels niet worden aanbevolen, omdat die de vorm accentueren, maar liever lang haar hebben, eventueel asymmetrisch en met zachte golven. Langwerpige gezichten, ten slotte, geven de voorkeur aan kortere coupes, niet langer dan de schouders, in laagjes of met een pony voor een nog fijner en delicater resultaat.

Hier zijn 3 nuttige tips voor het kiezen van een kort kapsel.

Advertisement

1. Bob cut

De Bob cut is een grote klassieker, nog steeds een van de meest populaire vandaag. Een tijdloos symbool van emancipatie, dit kapsel is heel fris en draagt onmiddellijk bij tot een jonger en toch elegant imago. Het is geschikt voor zowel steil als golvend haar en kan worden gekozen in een korte, middellange of lange versie, afhankelijk van je smaak en vormen.

Gemiddelde en gelaagde coupes zijn ideaal als je beweging en zachtheid aan je gezicht wilt geven en je kunt spelen met vormen en kapsels, waarbij je eventueel volume en beweging geeft met de nonchalante look.

Advertisement

2. Pixie cut

De pixie cut daarentegen is een kort kapsel dat voor velen een uitdaging kan zijn. Toch is het de moeite waard om het uit te proberen vanwege de jonge, nonchalante en frisse uitstraling. Van groot belang bij dit type kapsel is de zijwaartse pony die de coupe juist pittig maakt. Als je er jonger uit wilt zien, is het daarom beter als het ongelijk is, om de vorm van het gezicht beter tot zijn recht te laten komen.

Ongekamd en elegant tegelijk, vereist deze coupe dat de zijkanten en de nek bijna geschoren worden, terwijl de bovenkant langer blijft en naar wens gestyled kan worden. Ook deze coupe is geschikt voor alle haartypes en kan voor een anti-verouderingsresultaat het beste natuurlijk worden gelaten.

3. Verzorging van het haar

Na het veertigste levensjaar heeft het haar, net als de hoofdhuid, meer zorg nodig om te voorkomen dat het verzwakt en breekt. Daarom raden we aan de voorkeur te geven aan zachtere, minder agressieve shampoos en deze te combineren met versterkende maskers op basis van natuurlijke ingrediënten.

  • Om het haar volume, voeding en glans te geven, kun je bijvoorbeeld een masker bereiden met 100 ml alcoholvrij bier en 10 ml aloë vera gel en dit gedurende ongeveer 20 minuten laten inwerken.
  • Kokosolie is ook een echte weldaad voor je haar: gewoon smelten en aanbrengen, als het kan, laat het een nachtje zitten.
  • Avocado (de helft), mayonaise (10 ml) en zoete amandelolie (3 ml) zijn de ingrediënten voor een supervoedend masker dat je twee keer per week gedurende 20 minuten moet aanbrengen.

Ben je klaar voor een nieuwe look?

Advertisement