Watervalvlechten maken: veel ideeën om gemakkelijk elegante en geraffineerde kapsels te creëren

door Natasja

07 Maart 2022

Watervalvlechten maken: veel ideeën om gemakkelijk elegante en geraffineerde kapsels te creëren
Advertisement

De watervalvlecht is een uiterst veelzijdig kapsel: het kan een elegante manier zijn om je haar op te steken voor alledaags gebruik, maar het kan ook een geraffineerd kapsel zijn voor belangrijke gelegenheden, zonder dat je veel accessoires moet gebruiken en uren voor de spiegel moet staan.

Het haar is licht gevlochten en omcirkelt de top van het hoofd als een kroon, waarbij de strengen in de rest van het haar verdwijnen. Daar komt de naam "waterval" vandaan, die duidt op het beetje loszitten van het haar dat niet in een strak kapsel wordt ingeperkt. Ontdek op hoeveel manieren je een watervalvlecht kunt personaliseren.

Advertisement

De basisvorm is die van een soort kroon, bestaande uit twee vlechten die beginnen bij de slapen en samenkomen in het midden, aan de achterkant van het hoofd, met een staart die overgaat in de rest van het haar. 

Je begint bij de slaap, kruist twee lokken en neemt dan een derde om te gebruiken alsof je een normale vlecht maakt, maar voordat je verder gaat, laat je het eerste lokje los, vervangt het door een nieuw lokje dat net iets verder naar achteren wordt genomen, in de richting van de achterkant van je hoofd. Je kunt besluiten de vlecht min of meer op dezelfde hoogte te maken of iets naar beneden te verplaatsen, naar je nek.

 

 

Advertisement

Omdat er haar overblijft om de zijkant van het hoofd te bedekken, zijn er altijd andere strengen om een eventuele tweede watervalvlecht onder de eerste door te vlechten.

En dezelfde techniek kan worden gebruikt voor vlechten met vijf strengen.

Het is aan jou om te beslissen of je dunne of dikkere strengen gebruikt, en misschien geef je er zelfs de voorkeur aan om een enkele vlecht te maken die aan de andere kant tot voorbij het midden van je hoofd reikt.

De paardenstaart die het resultaat is van het samenvoegen van de twee canonieke vlechten, kan op verschillende manieren gestileerd worden: het kan bijvoorbeeld een visgraatvlecht worden.

Advertisement

Of je kunt de staart van een bovenste vlecht en een van een onderste vlecht combineren tot een rommelige vlecht.

Of je kunt de vlecht die het resultaat is van de normale watervalvlecht omvormen tot een kleine knot of een soort haar 'bloem'.

Advertisement

In plaats van ze in het midden samen te voegen, kun je ze rondwikkelen en het uiteinde aan de respectieve zijden van het hoofd verbergen, en dan misschien kleine bloemetjes in het kapsel aanbrengen.

En ze zijn ook mooi als ze een knot verrijken!

Zou je een van deze kapsels willen dragen?

Advertisement