Gelaagde bob: 8 prachtige voorstellen voor de look van je haar

door Natasja

14 Juni 2023

Gelaagde bob: 8 prachtige voorstellen voor de look van je haar
Advertisement

De gelaagde bob, is decennialang erg populair geweest en heeft in recentere tijden plaatsgemaakt voor andere kapsels. Nu staat dit comfortabel en veelzijdig kapsel weer volop in de belangstelling en is het de keuze geworden voor korte, middellange of lange kapsels. 

Maar waar bestaat het gelaagde kapsel precies uit? Dit kapsel creëert volume en volheid aan de achterkant van het hoofd door het haar op verschillende lengtes te knippen. Daarom is het perfect voor dun en dun haar, maar het werkt ook goed met andere haartypes.

Gelaagde bob kapsels zijn ook heel makkelijk te verzorgen, vereisen minimaal onderhoud en weinig tijd. Ze zijn daarom ook perfect voor diegenen die niet veel tijd of zin hebben om aan haarverzorging te besteden. 

Laten we samen eens kijken naar 8 prachtige voorstellen voor je volgende make-over.

Advertisement

1. Gelaagde bob met pony

Een klassieke bob met een pony die het gezicht meer contour geeft. Een vleugje klasse met een ietwat vintage look, waarbij de bob tot aan de kin reikt, hoewel de lengte naar wens kan worden aangepast met een rechte, zijwaartse of asymmetrisch gevormde pony.

Advertisement

2. Gelaagde bob tot de wangen

Dit kapsel werkt kan op verschillende lengtes, waarbij het haar aan de achterkant van het hoofd korter is en aan de voorkant langer, tot aan de wangen. Het is geschikt voor alle gezichtsvormen en heeft verrassend weinig onderhoud nodig. Je hoeft het maar om de 10 weken te laten knippen om de lengte en laagjes gelijk te houden.

3. Korte gelaagde bob voor krullend haar

De gelaagde bob is geschikt voor middelgrote tot strakke krullen en ronde of ovale gezichtsvormen, maar ook voor diegenen die hun natuurlijke krullen willen versterken. Het gebruik van een no-rinse conditioner en een antikroescrème, en regelmatig bijwerken om de krullen in vorm te houden en gespleten haarpunten te voorkomen, zijn essentieel om dit kapsel te kunnen dragen. 

4. Gemiddeld hoekig kapsel

Een hoekig kapsel van gemiddelde lengte, misschien met wat golven, is ideaal om je nek langer te laten lijken.

5. Lang model met pony aan de voorkant

Voor degenen die de voorkeur geven aan lange kapsels, zal een lange gelaagde coupe met frontale pony niet alleen het gezicht omlijsten, maar ook beweging, diepte en volheid toevoegen aan het haar.

Advertisement

6. Gelaagd trapeze kapsel

Het kapsel, met een zeer scherpe voorkant, is perfect voor mensen met een ronde gezichtsvorm die een verlengend effect willen bereiken, terwijl het toch bij alle gezichten past. Korte laagjes worden aan de achterkant gestapeld om rondheid en volheid te creëren. 

7. Gelaagde bob met undercut

Met zo'n kapsel kun je kiezen of je de undercut wel of niet wilt laten zien, maar je kunt ook spelen met de stijl met leuke ontwerpen voor een creatiever kapsel.

Advertisement

8. Gemarkeerde coupe

Tot slot kun je ervoor kiezen om het unieke karakter van je nieuwe look te benadrukken met een afwisseling van verschillende kleuren. Voeg ook accessoires toe om je stijl nog meer te versieren en te personaliseren.

Heb jij je volgende kapsel al gekozen?

Advertisement