Voel je jonger op je 40ste en 50ste met het kapsel dat veel sterren dragen

door Natasja

18 Juni 2023

Voel je jonger op je 40ste en 50ste met het kapsel dat veel sterren dragen
Advertisement

Kapsel en haarkleur spelen een grote rol bij het bepalen van de leeftijd. Daarom is het altijd zo moeilijk voor vrouwen om te veranderen: de verkeerde coupe of kleur kan ons er oud voor onze tijd uit laten zien, net zoals de juiste keuzes ons juist kunnen verbeteren en ons er jonger en mooier uit laten zien (en voelen, vooral!).

Als de seizoenswisseling, een verhuizing, een nieuwe baan of het einde van een relatie ervoor heeft gezorgd dat je een nieuwe look voor je haar wilt, zul je zeker op zoek zijn naar een coupe en kleur die je gezicht mooier maken en positieve emoties overbrengen. En als je ouder bent dan 40, denk je waarschijnlijk aan een kort kapsel, maar vandaag de dag zijn er veel vrouwen die met succes kiezen voor een lang kapsel. Ergens tussen deze twee keuzes in ligt de favoriete coupe van Emma Stone, die ook geliefd is bij Julia Roberts, waardoor je je meteen jonger voelt.

Advertisement

Er is een middellange coupe, waarvan de lengte tot het sleutelbeen reikt, die zowel liefhebbers van kort als van lang haar aanspreekt en die je na je veertigste altijd jong en mooi zal doen voelen: de collarbone cut. Deze coupe is opzettelijk rommelig en vol lagen, waardoor het perfect aanpasbaar is en elk gezichtstype tot zijn recht laat komen. Perfect voor de besluiteloze vrouw, door de gemiddelde lengte, kan het gemakkelijk worden aangepast met styling, waardoor het haar kan worden opgestoken of los en steil kan worden gedragen of golven kan worden gecreëerd.

Julia Roberts heeft deze meer parmantige look met veel succes gebruikt. Ze voegt een vleugje persoonlijkheid toe met bestudeerde asymmetrie tussen de langere voorkant en de kortere achterkant, en een pluk aan de voorkant, waarmee een eventuele dunner wordende haarlijn als gevolg van de leeftijd wordt gecamoufleerd.

Advertisement

Emma Stone is een andere grote fan van dit kapsel en draagt het al jaren. Ze heeft het aangepast met een iets kortere lengte, die net onder de schouders stopt, wat langer toelopend in de hoeken en korter aan de achterkant. Deze variant is heel gemakkelijk te dragen en bij te houden en geschikt voor de meest luie mensen, die bij het stylen geholpen zullen worden door de natuurlijke beweging die de coupe geeft.

Wat de kleur betreft, probeer echter altijd scherpe contrasten met je teint te vermijden en vermijd te koude of te donkere tinten. Met een lichte huid geef de voorkeur aan zachte kleuren, zoals lichtbruin, aardbei-blond of koperkleurig, maar als je begint met een donkere haarbasis, breng dan alleen honing- of karamelhighlights aan. Als je een bleke huid hebt, ga dan voor rood, van het meest intense tot broux, een mix van rood en bruin. Als je een donkerdere huidskleur hebt, kies dan voor neutrale bruintinten als je een olijfkleurige huid hebt, medium bruintinten voor een gouden huidskleur en roodblond voor een amberkleurige huidskleur.

Heb je al een afspraak bij de kapper gemaakt?

Advertisement