Vang het regenwater ook in flats op met regenkettingen

door Natasja

28 Mei 2023

Vang het regenwater ook in flats op met regenkettingen
Advertisement

Water is een kostbaar goed en er zijn zeker veel redenen waarom we allemaal moeten proberen het te sparen. Een van de vele strategieën die we hiertoe kunnen toepassen is het opvangen van regenwater, waardoor we het gebruik van drinkwater voor verschillende doeleinden kunnen vermijden, met aanzienlijke voordelen voor het milieu en onze portemonnee.

We weten allemaal dat regenwater kan worden gebruikt om planten in huis en tuin water te geven, maar er zijn ook andere toepassingen voor deze kostbare hulpbron: voor het doen van de was, het doorspoelen van het toilet en het wassen van de vloeren of de auto, en meer in het algemeen voor alle handelingen waarvoor geen drinkwater nodig is.

Als het terugwinnen in de tuin of op het balkon vrij eenvoudig is, hoe doe je dat dan als je in een flat woont waarvan de enige externe toegang de vensterbanken zijn? Laten we dat samen ontdekken.

Advertisement

1. De regenketting

De regenketting is een heel handig hulpmiddel als je regenwater wilt opvangen maar niet veel ruimte hebt; hij is in de winkels verkrijgbaar, maar je kunt hem ook zelf maken door gewoon lege potten te gebruiken die aan een ketting hangen. Je kunt de ketting aan de raamreling laten hangen of aan de vensterbank hangen en wachten tot hij volloopt. Naast lege aardewerken of plastic potten zijn er verschillende materialen die je kunt gebruiken om het te maken, we laten je er een paar zien als voorbeeld.

Advertisement

2. Koperen houders

Je kunt ook een prachtige regenketting maken door oude koperen houders te recyclen.

3. Trechters

Wat dacht je van het hergebruiken van oude trechters om regenwater op te vangen?

4. Vergiet

Oude vergieten zijn perfect om een regenwaterfontein van te maken, misschien door het water op te vangen in een oude pan.

5. Glazen of plastic flessen

Snij gewoon de onderkant van oude glazen of plastic flessen af om een kleurrijke en originele regenketting te maken. 

Advertisement

6. Puddingvormpjes

Voor de echte keukenliefhebbers, een regenketting met gerecyclede puddingvormen.

7. Theepotten

Nu we het toch over koken en recycling hebben, wat vind je van het gebruik van oude theepotten?

Advertisement

8. Emmers

Als hem je liever in de tuin hebt, is een regenketting van emmers ideaal.

Creativo

Creativo

Welke methode verkies jij om het regenwater te hergebruiken?

Advertisement