Oude nagellak -potjes weggooien? Gebruik ze in plaats daarvan voor wat kleine reparaties in huis

door Romy Mortier

14 Augustus 2021

Oude nagellak -potjes weggooien? Gebruik ze in plaats daarvan voor wat kleine reparaties in huis
Advertisement

Normaal gesproken behoort een geopende nagellak binnen maximaal 16 tot 24 maanden te worden opgemaakt. Twee jaar na het openen mag u het product niet meer gebruiken in verband met uw manicure, tenzij u ziet dat de consistentie ongewijzigd is gebleven: zonder geklonter en harde stukken vloeistof ertussen.

Sommige nagellakjes veranderen zelfs van kleur, dan is er een duidelijk teken dat het niet meer mogelijk is om ze op onze nagels aan te brengen. Als ze echter nog wel vrij vloeibaar zijn en nog steeds een opvallende kleur hebben, kunnen ze nuttig zijn voor kleine reparaties of huishoudelijk werk,  transparante nagellakjes kunnen onder andere super bruikbaar zijn.

Advertisement
mixedfitness.com

mixedfitness.com

  • Repareer bijvoorbeeld een klein gaatje in de klamboe: met transparante of lichtgekleurde lak welke vergelijkbaar is met de kleur van de desbetreffende klamboe, kun je een klein gaatje maken. Breng een beetje lak aan op de plek waar de mazen zijn verwijd of gebroken. Bekijk deze video voor meer informatie.
  • Voorkom dat een schroef van zijn plek komt: als je ervoor wilt zorgen dat een schroef blijft zitten, kun je de schroef borstelen met wat polijstmiddel ( nagellak) en dan vervolgens in het hout plakken, dit zal dan als afdichtmiddel werken. Hier zie je hoe dat te doen.
  • Om afgebroken tegels te camoufleren: als er een tegel op de vloer of wandbekleding is afgebroken, kunt u proberen deze schade te camoufleren door de aangetaste plek te beschilderen met een lak die zoveel mogelijk lijkt op die van de tegel zelf. Bekijk hier de video om te zien op welke manier.
  • Tegen roestvlekken: overal waar metalen voorwerpen door middel van roest ongewenste vlekken en halo's kunnen achterlaten, kunt u geholpen worden door lak, bij voorkeur transparante lak. Borstel de onderkant van het metalen voorwerp met lak welke voorkomt dat roest vlekken op het aanrecht zullen ontstaan. Bekijk deze video om meer te weten te komen.
  • Voorkom dat stoffen linten en strikken gaan rafelen: mocht u naaien, leer dan deze truc kennen. De uiteinden van linten of strikken hebben vaak de neiging om te rafelen, maar verzegel ze gewoon met transparante nagellak (of dezelfde kleur als het lint) om dit te voorkomen.

Handig om te weten, vind jullie ook niet?

Advertisement