Wat te doen met verpakkingen? 8 alternatieve toepassingen van noppenfolie die je moet kennen

door Natasja

12 Mei 2023

Wat te doen met verpakkingen? 8 alternatieve toepassingen van noppenfolie die je moet kennen
Advertisement

Als je het uit een doos haalt, is daar altijd dezelfde onbedwingbare impuls: elk luchtkussentje laten barsten. Waar hebben we het over? De noppenfolie! Online aankopen, maar ook die van bepaalde breekbare artikelen in sommige winkels, worden vaak nog beschermd met noppenfolie. Niet iedereen noemt het zo, maar het is verpakkingspapier dat eigenlijk geen papier is. Het is namelijk een plastic materiaal met luchtkussentjes, uitgevonden door een Amerikaan (Alfred Fielding) en een Zwitser (Marc Chavannes) in 1957, en per ongeluk! Ze probeerden namelijk een driedimensionaal behang te maken van een douchegordijn. Maar dat is een ander verhaal.

In plaats daarvan praten we hier over enkele alternatieve toepassingen voor alle noppenfolies die je toevallig in huis vindt.

ale_fap/Amazon

ale_fap/Amazon

  • Zoals... inpakpapier! Het spreekt voor zich, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is om eraan te denken: tenzij, in feite, alle luchtbellen zijn gebarsten tijdens het vervoer (dat gebeurt bijna nooit), kan hetzelfde vel noppenfolie terugkomen om in de toekomst andere spullen die vervoerd moeten worden te beschermen. Zoek dus een lege lade, of een mand of zak, en vul die met noppenfolie.
  • Knutselen met kinderen: als je online zoekt, vind je veel kleurrijke ideeën om te verven met noppenfolie! Het is leuk voor de kinderen en ja, ze zullen uiteindelijk een paar luchtkussentjes laten knallen.
  • Binnenin tassen en schoenen en alle kleding of accessoires die op een of andere manier moeten worden 'opgevuld' voordat ze in een kast worden opgeborgen, zodat ze hun vorm niet verliezen. Net als met papier of kranten!
Advertisement
TheBartNew/Reddit

TheBartNew/Reddit

  • Plantenpotten: je kan het op twee manieren gebruiken. Om potten thermisch te isoleren als de winter komt. Of om planten te ondersteunen die wat klein zijn voor de pot door gewoon noppenfolie aan de zijkanten te leggen.
  • Om ramen te isoleren in de winter. Als het koud is, en je hebt geen dubbel glas, kun je op sommige minder belangrijke ramen noppenfolie plakken (al is het maar door het plastic of glas een beetje vochtig te maken) en dat werkt prima als isolatie.
  • Voor de handvatten van tuingereedschap, die van hout of metaal die, als ze lang worden gehanteerd, uiteindelijk pijn gaan doen aan je handen en misschien ook een beetje glad worden. Je verbetert de grip en maakt ze wat comfortabeler met noppenfolie. En je kunt de folie vervangen als het te plat wordt.
  • Voor een huis dat veilig is voor kruipende baby's en als ze klein zijn in alle hoeken gaan snuffelen. Noppenfolie kan onaangename ongelukken voorkomen!

Heb jij er wel eens aan gedacht noppenfolie op een van deze manieren te gebruiken? 

Advertisement