Alles wat je nodig hebt is een glas en 4 natuurlijke producten om je wasmachine grondig te reinigen

door Natasja

29 April 2023

Alles wat je nodig hebt is een glas en 4 natuurlijke producten om je wasmachine grondig te reinigen
Advertisement

Kalk en vuil die zich in de wasmachine ophopen, kunnen op den duur de goede werking van het apparaat en een perfecte washygiëne in de weg staan. Om nog maar te zwijgen van de onaangename geuren die ontstaan. Er zijn natuurlijk goede kalkverwijderaars en chemische ontsmettingsmiddelen die het probleem kunnen voorkomen of oplossen.

Maar het is ook mogelijk om het ongemak te verhelpen door periodiek en constant gebruik van bepaalde natuurlijke producten die, als ze in de trommel worden gebracht vóór een lege wasbeurt op hoge temperatuur, het verwijderen van schimmel, bacteriën, kalk en onaangename geuren kunnen garanderen.

Dit betekent een goed niveau van hygiëne en een vrij efficiënte werking van het apparaat. Lees hieronder verder om te ontdekken waar we het over hebben.

Advertisement
Creativo

Creativo

Van alle producten die we hieronder noemen, hoef jre alleen maar een glas te doseren om direct in de trommel te gooien. Dit zijn veel gebruikte middelen voor de meeste huishoudelijke schoonmaak, wanneer het doel is om het op een ecologische en natuurlijke manier te doen.

  • Baking soda: vaking soda behoort tot de meest gebruikte natuurlijke stoffen voor huishoudelijke hygiëne en niet alleen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ook behoort tot de producten die de binnenkant van de wasmachine kunnen ontsmetten. Gooi een glas ervan in de trommel en start een lege was op een vrij hoge temperatuur. Naast reinigen zou baking soda moeten helpen om geuren te neutraliseren.
  • Citroenzuur: hetzelfde geldt voor citroenzuur, waarvan het gebruik minder gebruikelijk is dan dat van baking soda, maar waarvan de doeltreffendheid evenzeer gegarandeerd is. In dit en het vorige geval kun je, naast het glas product dat je in de trommel giet, enkele druppels etherische olie toevoegen om de geur te versterken.
  • Witte azijn: het andere magische ingrediënt, veel gebruikt bij veel huishoudelijke klusjes, is witte azijn. Voor het ontsmetten en oplossen van kalkaanslag is het echt goed. Gewoon het gebruikelijke glas in de trommel gieten en wassen maar.
  • Citroen: een ander klassiek natuurproduct, nuttig voor het schoonmaken en parfumeren van veel dingen, is citroen. Gebruik in dit geval het sap. We raden je echter aan het goed te filteren voordat je het in de trommel giet, omdat de pitjes de werking van de wasmachine kunnen verstoren.

Om de bovengenoemde middelen effectief te laten zijn, is het noodzakelijk dat je ze, welke je ook kiest, ongeveer eenmaal per maand consequent toepast. Op dit punt rest je niets anders dan het te proberen.

Advertisement