10 praktische en ingenieuze oplossingen voor een betere organisatie in huis

door Natasja

23 Mei 2023

10 praktische en ingenieuze oplossingen voor een betere organisatie in huis
Advertisement

Het is leuk om in glossy tijdschriften even glossy en modieuze ideeën voor de inrichting van het huis te zien. En iedereen wil natuurlijk een onberispelijk en perfect uitziend huis.

Maar wanneer de ruimte beperkt is en orde een utopie lijkt, worden tips en praktische oplossingen voor een goede organisatie ongetwijfeld meer gewaardeerd. We hebben het dan over oplossingen die soms spartaans en DIY zijn, maar vooral in sommige gevallen doorslaggevend.

Dit is wat we hieronder hebben bedacht, door middel van een korte lijst met nuttige organisatietips die je zeker zult waarderen.

Advertisement

Om alles netjes en in het zicht te houden in een zeer kleine keuken, kun je overwegen te kiezen voor een origineel en zeer handig wandmeubel met geperforeerde panelen.

Advertisement

Grote hoofdrolspelers van ruimtebesparende methoden zijn natuurlijk dozen. In dit geval wordt voorgesteld ze te gebruiken om geen ruimte te verspillen onder bedden of onder banken. Je hebt geen idee hoeveel dingen daarin kunnen worden opgeborgen die kostbare ruimte innemen.

Voor een perfect georganiseerde voorraadkast zijn dozen en potten nodig. Als ze doorzichtig of geëtiketteerd zijn, wordt alles veel gemakkelijker.

Waarom ruimte innemen in een lade om iets anders op te bergen, als je gemakkelijk een besteklade kunt gebruiken, zelfs een DIYlade, met een verdeler? Heb je daar wel eens aan gedacht?

Een mand of doos gebruiken om alle kabelwarboel in huis op te ruimen is een ongewone, slimme en nuttige truc.

Advertisement

Haken om de deksels van pannen aan de binnenkant van de deur te bevestigen, zodat de planken vrijer blijven, zijn erg handig.

Aan de muur bevestigde manden, vooral in de keuken, kunnen je ook aanzienlijk helpen bij het ruimtebeheer en de organisatie.

Advertisement

Dozen en manden zijn opnieuw de hoofdrolspelers als het erom gaat alle beschikbare ruimte in een kast met meerdere schappen te benutten.

En opnieuw kunnen ze (dozen en manden) ongelooflijk nuttig en bepalend zijn als je veel wasgoed moet opruimen.

Advertisement

Voor een kleine voorraadkast ten slotte zou een goede tip kunnen zijn om de binnenkant van de deur te benutten met rekken of hangmanden.

Heb je al geëxperimenteerd met een van deze oplossingen?

Advertisement