Kapotte spades? 11 ideeën om oude hulpmiddelen te recyclen en de tuin op een originele manier te verfraaien

door Natasja

06 Augustus 2022

Kapotte spades? 11 ideeën om oude hulpmiddelen te recyclen en de tuin op een originele manier te verfraaien
Advertisement

Wie gewend is in de tuin te werken, zal zeker vertrouwd zijn met een reeks hulpmiddelen zoals spades, schoppen en dergelijke. Het zijn robuuste werktuigen die je helpen om zelfs zwaar werk te doen, maar na een paar jaar beginnen ze tekenen van slijtage te vertonen, en het is niet ongewoon een gebroken spade in je handen te hebben terwijl je de grond aan het bewerken was.

Soms volstaat het de stok te vervangen, maar na vele jaren en intensief gebruik verslijt ook het metalen gedeelte uiteindelijk of wordt onbruikbaar. Dit zijn materialen die gemakkelijk kunnen worden weggegooid, maar waarom zou je ze niet bewaren en er originele tuindecoraties van maken? Ze voegen echt een mooi rustiek tintje toe! Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Het platte blad met de hele metalen hals kan een soort plank worden, eenmaal bevestigd aan een houten paal: op elk ervan kun je een pot met planten en bloemen plaatsen, en je hebt een heel mooie verticale plantenbak.

Advertisement

Spade en vork, met hetzelfde handvat, vastgemaakt aan een schutting en vervolgens versierd met potten vol planten, een idee dat je zeker na moet maken.

Wat vind je van het idee dat de spade, die in de grond geplant is en waarvan het handvat recht omhoog staat, de steun zou worden om een vogelhuisje op te zetten?

Veel spadebladen om te gebruiken als bakjes voor vogels, gevuld met voer om originele en kosteloze voederbakken te maken.

Met platte schoppen, vooral die met een vierkante punt, kun je welkomdecoraties maken om bij de ingang te plaatsen!

Advertisement

Wie veel fantasie heeft, kan de verschillende metalen onderdelen van allerlei tuingereedschappen samenvoegen tot sculpturen die op verschillende dieren lijken en die prachtig in het midden van bloembedden staan.

Elk spadeblad wordt het blad van een reusachtige bloem die in de tuin uittorent.

Advertisement

Ook het handvat alleen kan gebruikt worden voor creatieve recyclingwerkjes.

Het zijn erg mooie details voor tuinfonteinen.

Advertisement

Ze kunnen in een rij achter elkaar worden geplaatst om een kleine waterval te creëren.

En iemand heeft zelfs bedacht om ze in de deuren van een DIY metalen hek te monteren.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement