Een vergiet als diffuser? De merkwaardige internettruc voor het drogen van haar

door Natasja

15 April 2023

Een vergiet als diffuser? De merkwaardige internettruc voor het drogen van haar
Advertisement

Er zijn veel haarverzorgingstrucs en -trends op internet te zien, en sommige zijn bijzonder bizar. Soms komen ze voort uit toevallige ontdekkingen van iemand die er vervolgens aan denkt ze online te delen, zoals in het geval van de op sociale netwerken zeer populaire truc volgens welke een vergiet een uitstekende vervanger kan zijn voor een diffuser.

Dit is wat er gebeurde met een creator, Liz Fox Roseberry, die op haar sociale profielen de ongelooflijke resultaten deelde die ze verkreeg met juist dat keukenhulpmiddel in plaats van het accessoire waarmee de meeste föhns zijn uitgerust. Werkt het echt? Is het aan te raden? Lees verder om meer te weten te komen.

via Hannah Teslin/Instagram

Advertisement
Liz Fox Roseberry, Hannah Teslin/Instagram

Liz Fox Roseberry, Hannah Teslin/Instagram

Liz Fox Roseberry heeft in feite een trend nieuw leven ingeblazen die al een paar jaar eerder op beautyblogs was verschenen: het gebruik van een vergiet met fijne mazen om de hitte van een föhn over het hele haar te verspreiden, en zo na te bootsen wat gewoonlijk gebeurt met diffusers die speciaal voor haarverzorging zijn ontworpen. We weten namelijk dat dit een essentiële stap is voor iedereen met krullend of golvend haar die het volume van haar haar wil behouden, zonder het gevreesde kroeseffect.

De truc werd meteen uitgeprobeerd door velen, die de resultaten online deelden. Zo ook Hannah Teslin, die het verkregen effect op haar eigen haar liet zien en vergeleek met dat van de originele video. Het filmpje in kwestie zie je hieronder.

Advertisement

Zoals je hebt gezien, lijkt het of de truc werkt, maar al snel werden enkele risico's opgesomd.

  • Als de hitte te hoog is, loop je het risico je haar te verbranden. De gebruikte vergieten zijn namelijk van metaal, en geleiden de warmte zeer snel en gemakkelijk. Dit is niet het geval met haardrogeraccessoires, die meestal gemaakt zijn van hittebestendig plastic.
  • Bovendien, juist omdat deze vergieten ontworpen zijn om warmte van kokend water te ontvangen, maar niet die van een föhn, is de verspreiding van de warmte zelf veel agressiever, zelfs erger dan het gebruik van een stijltang, vooral voor mensen met dun en breekbaar haar.

Kortom, het kan effectief zijn als noodoplossing voor het geval je geen diffuser hebt, maar het lijkt niet echt aan te raden als regelmatige praktijk. Zou jij het willen proberen?

Advertisement